Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanı oldu

Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanı oldu

CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanı değişti. Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları'nın yeni Genel Başkanı olarak seçildi.

CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanı değişti. Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları'nın yeni Genel Başkanı oldu.

CHP Kadın Kolları'nın yeni Genel Başkanı 309 oy alan Aylin Nazlıaka oldu. Rakibi Fatma Köse ise 204 oy aldı.

 

naz.jpg

 

AYLİN NAZLIAKA KİM?
Aylin Nazlıaka (d. 3 Aralık 1968, Ankara) Türk iş kadını, siyasetçi. Aylin Nazlıaka 3 Aralık 1968 tarihinde Ankara’da Mehmet Kenan ve Göksel çiftinin çocuğu olarak doğdu. Orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlamasının ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu ve Harvard Üniversitesi'nde Yükselen Liderler eğitim programını tamamladı.

 

naz1-001.jpg

 

Çalışma hayatına özel sektörde başladı ve 24 yaşında Türkiye'nin ilk yerel insan kaynakları danışmanlığı şirketini kurdu. Birçok sivil toplum örgütünde yer aldı. Canlı olarak yayın yapan “İş ve Kariyer Dünyası” adlı programı hazırlayıp sundu. Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında birçok ulusal ve uluslararası kongreye konuşmacı olarak katılmıştır. Orta düzeyde Fransızca, çok iyi düzeyde İngilizce bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

naz2-001.jpg

 

Nazlıaka, ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak meclise girdi. 2015'de ön seçimi kazanarak yeniden aday oldu ve 2015 genel seçimlerinde yeniden CHP Ankara Milletvekili olarak seçildi. 2010-2012 yılları arasında CHP Parti Meclisi Üyeliği görevinde bulunan Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yürütülen “GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi’nin mimarıdır. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Türkiye-AB Uyum Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi.

 

naz3.jpg

 

Bir CHP milletvekilinin odasındaki Atatürk fotoğrafını indirdiğini iddia etmesiyle başlayan sürecin sonunda Parti Meclisi kararıyla sevk edildiği disiplin kurulunda, 7’ye karşı 8 oy çokluğuyla 4 Mart 2016’da CHP’den ihraç edildi. 15 Eylül 2019 tarihinde parti meclisinin aldığı kararla CHP'ye geri döndü.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.