AYM, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a neden devredildiğini açıkladı! 'Sanıklar, Türkiye'nin çabasıyla ceza aldı'

AYM, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a neden devredildiğini açıkladı! 'Sanıklar, Türkiye'nin çabasıyla ceza aldı'

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in davanın Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin yaptığı başvuruyu neden reddettiğini açıkladı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2018 yılında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldü.

Dava, Suudi Arabistan'a devredildi. Davanın devredilmesine Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz karşı çıktı ve Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuru yaptı.

Cengiz'in Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvurusu mahkeme tarafından reddedildi. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), Hatice Cengiz'in başvurusunun reddinin gerekçeli kararını Resmi Gazete'de yayımladı. 

Kararda, Türk adli makamlarının gerekli bütün tedbirleri aldığı ve anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiği, Kaşıkçı davasında Suudi Arabistan’da yargılanan sanıkların da Türk Adli makamlarının çabası sayesinde cezalandırıldıkları savunuldu.

Kararda, Suudi yetkililerin Konsoloslukta işlenen cinayetin ardından tüm suç delillerini yok etmek üzere bir ekip gönderdikleri bu nedenle cinayet ile ilgili bir kanıt bulunamadığı ancak Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek için görevlendirilen 15 kişinin tespit edildiği ve Türk makamlarının çabası ile olayın çözümlendiği belirtildi.

 

'KAŞIKÇI CİNAYETİNİN SORUMLULUĞU SUUDİLERİN'

 

Hatice Cengiz, nişanlısı Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülmesinin ardından konsoloslukta delil incelemesi yapılmadığını söylemiş ve şikayetçi olmuştu.

Kararda, Cengiz'in şikayetinin de incelendiği ve bu konuda Türk makamlarının bir kusuru olmadığı, bu konudaki sorumluluğun ve ağır kusurun Suudi makamlarında olduğu belirtildi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.