Azerbaycan direktif verdi! Paşinyan o teröristini kovdu: 'Ya Karabağ'ı terk et ya da yargılan'

Azerbaycan direktif verdi! Paşinyan o teröristini kovdu: 'Ya Karabağ'ı terk et ya da yargılan'

Nikol Paşinyan, Karabağ'daki ayrılıkçı teröristlerin lideri Araik Arutyunyan’dan ya Karabağ’ı terk etmesini ya da Azerbaycan vatandaşı olarak yaşayarak yargılanmaya hazır olmasını söyledi.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni işgalini sona erdiren zaferi sonrası diplomasi masasında da zaferler geliyor. Karabağ ile ilgili gerekli derslerini alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'daki ayrılıkçı teröristlerin lideri Araik Arutyunyan’dan ya Karabağ’ı terk etmesini ya da Azerbaycan vatandaşı olarak yaşayarak yargılanmaya hazır olmasını söyledi.

Araik Arutyunyan’ı Erivan’a çağıran Paşinyan, görüşmede Azerbaycan’la Prag'da yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi ve Ermenistan'ın 1991 Alma-Ata Anlaşması'na sadık kaldığını söyledi.

Bu, Ermenistan'ın Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılara "Bölgeyi terk edin ya da Azerbaycan vatandaşı olarak yaşamaya devam edin" mesajını verdiği anlamına geliyor.

Bu gelişme sonrası, Azerbaycan yetkilileri, “Araik Arutyunyan'ın bir yolu var: Karabağ'dan kaçmak. Çünkü Azerbaycan Araik'i savaş suçlusu olarak yargılayacak” yorumunu yaptı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.