Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden ateşkes kararı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden ateşkes kararı

Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları geri almak için başlattığı karşı saldırıda yeniden ateşkes kararı alındı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 18 Ekim saat 00.00'dan itibaren geçici insani (cenaze ve esir değişimi) ateşkesin kabul edildiği açıklandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ile ''Geçici insani ateşkes'' yapıldığı duyuruldu.

Daha önce de Ermenistan-Azerbaycan arasında insani ateşkes anlaşması yapılış, Ermenistan Gence'ye füzelerle saldırarak ateşkesi ihlal etmişti.

 

 

ATEŞKES KARARI NASIL ALINDI?

Ateşkese kararı ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan ile telefon görüşmesi yaptığı ve bu görüşmede Dağlık Karabağ’daki durumun görüşüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Görüşmeler sırasında Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarına 10 Ekim tarihli Moskova Bildirgesinin insani amaçlı ateşkesi öngören hükümlerine harfiyen uyulması gerektiğini vurguladı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla temel ilkelere dayalı barışçıl çözüme en kısa zamanda ulaşılması amacıyla esaslı müzakerelerin başlaması için Moskova'da varılan anlaşmanın önemi bir kez daha teyit edildi” denildi.

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.