Azerbaycan, İran’ın Bakü'deki camisini ve Hamaney'in ofisini kapattı

Azerbaycan, İran’ın Bakü'deki camisini ve Hamaney'in ofisini kapattı

Azerbaycan ile İran arasında yaşanan gerginlik devam ediyor. İran dini lideri Ali Hmaney'in isim vermeden Azerbaycan'ı tehdit ettiği iddialarından sonra, Azerbaycan'daki Hüseyni mescidi kapatıldı.

Azerbaycan ile İran arasında yaşanan gerginlik devam ediyor. İran dini lideri Ali Hamaney'in isim vermeden Azerbaycan'ı tehdit ettiği iddialarından sonra, Azerbaycan'daki Hüseyni mescidi kapatıldı.

Karabağ zaferinden sonra başlayan ve son günlerde gittikçe alevlenen Azerbaycan- İran arasındaki gerginlik devam ederken, Azerbaycan'dan şok bir hamle geldi.

Azerbaycan dini lideri Ali Hamaney'in ofisi ve İranlılara ait olduğu bilinen Hüseyni camisi kapatıldı.

 

Rus Giperssilka'nın güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği bilgiye göre, Bugün  (5 Kasım) sabah saatlerinde  Bakü'de Gençlik metro istasyonunun yakınındaki Hüseyni Camii kapatıldı.

Verilen bilgiye göre, polis memurları bu sabah camiye gelerek, ibadet yerinin anahtarlarını Hüseyni camisi güvenlik yetkililerinden aldılar ve çalışanları dışarı çıkardılar.

Azerbaycan'da, İran dini lideri lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Aliakbar Ojagnecad bu camide imam olarak görev yapıyor.

Edinilen bilgiye göre, İmam Hamaney'in Azerbaycan'da Seyyid Aliakbar Ojagnecad'ın çalıştığı ofisi de kapatıldı.

İki ülke liderlerinin İran-Azerbaycan ilişkilerinin son zamanlardaki tırmanmasına karşı uyarılarda bulundukları belirtilmelidir. Ali Hamaney, Siyonist rejimin bölgeye dahil edilmesinin gelecekte büyük bir felakete yol açabileceğini söyleyerek, isim vermeden Azerbaycan'a karşı tehditkar ifadeler kullanmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrail ziyareti sırasında suçlamaları reddetmiş ve gerginliğin sebebinin gerçek nedenlerini anlatarak, "bu suçlamanın cevapsız kalmayacağını" söylemişti.


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.