Azerbaycan Karabağ’da terör operasyonu başlattı!

Azerbaycan Karabağ’da terör operasyonu başlattı!

Karabağ'da yasa dışı Ermeni güçlerin döşediği mayının patlaması sonucu 4 Azerbaycanlı polisin şehit oldu. Bu gelişmenin ardından Azerbaycan ordusu, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlattı.

Ermenistan’ın Karabağ’a saldırıya hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Azerbaycan, Karabağ’da konuşlanmış yasadışı 10 binden fazla ermeni terörist olduğunu belirlemişti. 

Azerbaycan topraklarında bu teröristlerle beraber, çok sayıda tank, zırhlı araç, ağır topçu tesisi, elektronik savaş ve havan sistemleri bulunduğu da tespit edilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu gelişmelerin ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Azerbaycan'ın anayasal yapısının sağlanması amacıyla, Karabağ'da yerel terörle mücadele tedbirlerinin başlatıldığını duyuruldu.

 

İŞTE AZERBAYCAN'DAN YAPILAN AÇIKLAMA


Üçlü bildirinin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesinde gerçekleştirilen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetleri birliklerinin silahsızlandırılarak topraklarımızdan çıkarılması, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, işgalden kurtarılmış topraklara dönen sivil halkın, aynı zamanda imar ve ihya çalışmalarında görev alan sivil işçiler ve askeri personelimizin güvenliğinin sağlanması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının sağlanması amacıyla bölgede lokal nitelikli terörle mücadele tedbirleri başlatılmıştır.

Son birkaç ayda, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetleri birliklerinin, Azerbaycan Ordusu'nun mevzilerine çeşitli kalibreli silahlarla sistematik olarak ateş altına alması, topraklarımıza mayın döşenmesinin sürdürülmesi, muharebe mevzilerinin güçlendirilmesi, aynı zamanda hendek ve sığınakların sayısının artırılması, gerilimin artmasına neden olmuştur.

Bu bağlamda muharebe mevzilerinin personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer ateş araçlarıyla güçlendirilmesi, birliklerin yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirilmesi, seferberlik için ek birlikler oluşturulması, Azerbaycan ordusu birliklerine karşı keşif faaliyetlerinin genişletilmesi. mevzilerimizin derinliklerine sızarak mayınlardan temizlenmiş alanların ve ikmal yollarının terör ve provokasyon amacıyla yeniden mayınlanması gibi eylemler gözlemlerimizle tespit edilmiştir.

19 Eylül'de Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki birliklerinin keşif-sabotaj grupları tarafından Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolu üzerinde terör amaçlı önceden döşenen mayının patlaması sonucu Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı'na ait bir araç infilak etmiş ve siviller hayatını kaybetmiştir. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimleri. Aynı gün, Jandarma Kuvvetleri görevlilerini taşıyan aracın Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı keşif-sabotaj grupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu askeri personelimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Bu tür olaylar, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik kasıtlı ve planlı terör politikasının devamıdır.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiri hükümlerine aykırı olarak Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde varlığını sürdürmesinin bölgesel barış ve istikrara ciddi bir tehdit oluşturduğunu defalarca beyan etmiştir.

Üçlü bildirinin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesinde gerçekleştirilen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetleri birliklerinin silahsızlandırılarak topraklarımızdan çıkarılması, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, işgalden kurtarılmış topraklara dönen sivil halkın, aynı zamanda imar ve ihya çalışmalarında görev alan sivil işçiler ve askeri personelimizin güvenliğinin sağlanması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının sağlanması amacıyla bölgede yerel nitelikte terörle mücadele tedbirleri başlatılmıştır.

Tedbirler çerçevesinde Ermenistan silahlı kuvvetleri birliklerinin ön çizgide ve derinlikte bulunan mevzileri ile uzun süreli ateş noktaları, aynı zamanda muharebe araçları ve askeri tesisleri de yüksek hassasiyetli silahlar kullanılarak etkisiz hale getiriliyor.

Sivil halkın ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığını, yalnızca meşru askeri hedeflerin etkisiz hale getirildiğini bir kez daha belirtmek isteriz.

Rus barış gücü komutanlığı ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi yönetimine alınan tedbirler hakkında bilgi verilmiştir.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.