Azerbaycan savaşa mı hazırlanıyor? 10 bin askerle dev tatbikata başladı

Azerbaycan savaşa mı hazırlanıyor? 10 bin askerle dev tatbikata başladı

Azerbaycan'da dev tatbikat başladı. Azerbaycan ordusunun 10 bin asker ile başlattığı tatbikata ayrıca zırhlı araçlar, füze, top ve uçaklar da katılıyor.

Azerbaycan ordusunun 10 bin asker ile başlattığı tatbikatta, 200 füze ve top sisteminin yanı sıra, 120 zırhlı araç ve tank, 30 uçak ve helikopter yer alıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından onaylanan tatbikatın, Savunma Bakanı Zakir Hasanov komutasında düzenlendiği ve  tatbikata, ordunun çeşitli komutanlık kademelerine bağlı birliklerin katıldığı bildirildi.

Azerbaycan'ın farklı bölgelerinde, 10 bin askerin katılımıyla yapılan tatbikatta, temsili düşman hedeflerine operasyonlar düzenlenecek ve farklı birlikler arasındaki uyumun hangi düzeyde olduğu tespit edilecek.

Hem gündüz hem de gece devam edecek tatbikatta yaklaşık 120 tank ve zırhlı araç, 200 füze ve top sistemi, 30 uçak ve helikopter yer alıyor.

Tatbikat 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisi 1994 yılından beri Ermenistan'ın işgali altında bulunuyor.

Bugüne kadar yapılan görüşmelerde barışçıl bir çözüm sağlanamadı.

Ermenistan işgal ettiği topraklarda sözde bir cumhuriyet kurarak işgali meşuralaştırmaya çalışıyor.

Hukuken ve tarihsel olarak Azerbaycan'a ait olan Dağlık Karabağ'da meşru olmayan "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" ilan eden Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki bu sorunun ancak  savaş ile çözülebileceği ve Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını savaşarak geri alabileceği seçeneği gündeme gelebilir.

 

 

 

LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.