Azerbaycan'da Ermenileri endişelendiren dev tatbikat

Azerbaycan'da Ermenileri endişelendiren dev tatbikat

Azerbaycan Ordusu tarafından 15-18 Mart tarihleri arasında yapılacak askeri tatbikata 10 bin asker katılacak

Azerbaycan Ordusu 15-18 Mart tarihleri arasında askeri tatbikat yapacak. Tatbikata 10 bin asker, yaklaşık 100  tank ve zırhlı araç, yaklaşık 200 roket ve top sistemi, 30 askeri uçak ve SİHA’lar katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından onaylanan tatbikat planına göre 15 Mart'tan itibaren Azerbaycan Ordusu, operasyonel ve taktik tatbikatlar gerçekleştirecek.

Azerbaycan Savunma Bakanı'nın liderliğinde dağlarda ve zorlu arazi şartlarında yapılacak tatbikatta Azerbaycan'ın Vatan Savaşı'nda kazandığı muharebe tecrübesi dikkate alınarak askeri birimlerin komuta yönetimi, savaşa hazır duruma getirilmesi, yeniden gruplaşması, aynı zamanda askeri birimler, füze ve topçu birlikleri, Hava Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler arasındaki muharebe koordinasyonunu ve etkileşimini geliştirmeye odaklanılacak.

18 Mart'a kadar sürecek tatbikatlarda askerler, terörist grupların yanı sıra yasa dışı silahlı gruplar ve terörle mücadeleye yönelik görevleri de yerine getirecek. 

 

azerbaycan-ordusu.JPG

 

ERMENİLERİ KORKU SARDI

Öte yandan Azerbaycan'ın yapacağı bu tatbikat Ermenileri endişelendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, düzenlediği basın toplantısında bir Ermeni gazetecinin, "15 Mart'ta Azerbaycan'da yapılması planlanan askeri tatbikatların Karabağ'la ilgili üçlü bildirinin uygulanmasına tehdit oluşturduğu" yönündeki sorusunu "Askeri tatbikatlar genelde tüm Güney Kafkasya ülkeleri tarafından yapılıyor. Bu tatbikatlar düzenli olarak yapılmakta ve gerekli bilgiler ilgili taraflara zamanında verilmektedir. Bizde olan bilgiye göre, Azerbaycan'da yapılacak askeri tatbikatlar planlı bir tatbikat ve askeri birliklerin savaş hazırlığının iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Tatbikatlar bölgede istikrar ve güvenlik için risk oluşturmuyor." şeklinde yanıtladı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.