Azerin’den Okan Bayülgen’e ayar; “Azeri demeyin”

Azerbaycanlı sanatçı Azerin, Okan Bayülgen'in "Azeri Türkçesi" demesi üzerine sinirlenerek "Azeri demeyin, Azerbaycan Türkçesi deyin" diyerek tepki gösterdi. Azerin, "Azeri demeyin, Azerbaycan Türkçesi deyin" dedi.

Şarkıcı Azerin, Okan Bayülgen'in sunduğu Muhabbet Kralı adlı programa konuk oldu. Türk Dilleri hakkında konuşulan programda Bayülgen'in "Azeri Türkçesi" demesi Azerin'i kızdırdı.

"AZERİ DEMEYİN"

Muhabbet Kralı adlı programda Türk Dilleri konusu Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emine Yılmaz ve Prof. Dr. Nurettin Demir, Müzisyen İrfan Gürdal, Azerbaycan Türkü Şarkıcı Azerin ile konuşuldu. Okan Bayülgen'in Azeri Türkçesi demesi üzerine araya giren Azerin, "Azeri demeyin, Azerbaycan Türkçesi deyin" dedi. Okan Bayülgen'in olayın sebebini sormasıyla konuşan Azerin, neden Azerice değil de Azerbaycan Türkçesi denilmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:

"BİZ TÜRKÜZ"

"Bu bir siyasi seceredir. Yani siyasetin bizi yönlendirdiği ve bizi bölmek için kullandığı bir şey. Bir ağacın dallarını düşünün; bu dallarda Kazak, Kırgız, Özbek, Azerbaycan ve Türkmen... Kızılderililerin bile dillerinde çok Türkçe kelime var. Dünya siyaseti bizi birbirimizden ayırdığı için biz coğrafyamızın adını taşımışız. Azerbaycan'da yaşayanlar Azeri olmuş ama bizim Azeri ile hiçbir ilgimiz yok. Biz Türküz, dilimiz de Türk."

AZERİN KİMDİR?

Azerin, 1971 yılında mayıs ayında dünyaya geldi ve Azerbaycan Bakü doğumludur. Azerin, 5 yaşında Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu bünyesinde solist olarak çocuk şarkıları söyledi. 9 yaşına geldiğinde ise dünyaca ünlü Cücelerim Dans ve Müzik Topluluğunda solistliği üstlendi. 15 yaşında ise Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu'nda Menekşe Korosu solisti oldu.

Almış olduğu eğitimlerin yanı sıra müzikal yeteneği ve bilgisi her geçen gün artan Azerin, bir çok dilde şarkı söylemeye başladı. Azerin kendi ana dili dışında, Kazakça, Özbekçe, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Balkan dilleri, Rusça, ve Kırgızca bir çok eseri seslendirdi.

Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Şan bölümünden mezun olan Azerin, 1990 senesinden günümüze yurt içi ve yurt dışı bir çok festival ve konserde sahne aldı. Ayrıca katıldığı televizyon programları ile de sesini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 991
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar