Babasını öldüren Amerikalı, Suudi Arabistan'da idam edildi

Babasını öldüren Amerikalı, Suudi Arabistan'da idam edildi

Suudi Arabistan'da babasını öldürdükten sonra cesedini parçalayan bir Amerikan vatandaşı idam edildi.   

Suudi Arabistan’ın babasını öldürmekten hüküm giyen bir Amerikan vatandaşını idam ettiği bildirildi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı idam edilen kişinin kimliğini Bishoy Sharif Naji Naseef olarak açıkladı. Mısırlı babasını öldürdükten sonra cesedini parçaladığı belirtilen Naseef’in tutuklanmadan önce başka bir kişiyi öldürmeye daha teşebbüs ettiği belirtildi.

Açıklamada Naseef'in nasıl infaz edildiği belirtilmedi. Ancak Suudi Arabistan'da ölüm cezasına çarptırılanlar genellikle başları kesilerek idam ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel, Amerikalı diplomatların Temmuz ayında Naseef'i ziyaret ettiğini ve tutuklanmasının haksız olduğu yönünde bir kanıt olmadığını belirtti.

Uluslararası Af Örgütü'nün istatistiklerine göre Suudi Arabistan 2022 yılında Çin ve İran'ın ardından dünyanın en çok infaz gerçekleştiren ülkeleri arasında yer alıyor. Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemde yavaşlayan idamlar, son yıllarda artış gösterdi. Mart 2022'de krallık aynı gün 81 kişiyi idam etti; bu, krallığın modern tarihinde bilinen en büyük toplu idamdı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.