BAE'de alkol tüketimi ve evli olmayan çiftlere izin çıktı!

BAE'de alkol tüketimi ve evli olmayan çiftlere izin çıktı!

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) alkol tüketimine yönelik cezalar kaldırıldı, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) alkol tüketimine ve intihara teşebbüse yönelik cezalar kaldırıldı, evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan, dün kişisel statü ve medeni ilişkiler yasalarının, ayrıca ceza ve ceza muhakemesi yasalarının bazı hükümlerinde değişikliklerin yapılmasına onay verdi.

Özellikle de ‘namus davası’ nedeniyle işlenen suçlara yönelik cezanın hafifletilmesini öngören yasa maddesi iptal edildi.

Abu Dabi merkezli The National gazetesi ise değişikliklerin onaylanmasının ardından BAE'de alkol tüketiminin cezai bir suç olmaktan çıktığını, genelgede alkol satışı yetkisi verilecek dükkanlardan alkol alabilmek için en az 21 yaşında olmanın, müstakil evde ya da kulüp gibi yetki verilmiş mekanlarda tüketme şartlarının olduğunu yazdı.

 

KADINA YÖNELİK TACİZ CEZALARI AĞIRLAŞACAK

 

Daha önce BAE'de yalnızca 21 yaş üzeri turist ve Müslüman olmayan yabancı vatandaşların alkol tüketmesine izin veriliyordu.

Haberde ayrıca onaylanan değişikliklerin intihara teşebbüsle ilgili cezai kovuşturmayı ortadan kaldırdığı ve evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamalarına izin verdiğini ifade edildi.

Bununla birlikte BAE’de kadına yönelik taciz cezalarının da ağırlaştırılacağı vurgulandı.


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.