Bahçeli’den Cemal Enginyurt açıklaması: Bizi bağlamaz

Bahçeli’den Cemal Enginyurt açıklaması: Bizi bağlamaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli, son günlerde AK Parti’ye yönelik eleştirileriyle gündeme gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un sözlerinin partisini bağlamadığını açıkladı.

Bahçeli twitter hesabından yaptığı şok açıklamada, Bu kapsamda partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır” dedi.

Devlet Bahçeli’nin açıkalaması şöyle:

“Milliyetçi Hareket Partisi politikalarının nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığı belli ve bilinmektedir.

Parti yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, milletvekillerimiz ve diğer teşkilat mensuplarımız belirlenmiş politik ilkelere aynen uymakla mükelleftir.

Bu kapsamda partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır.

Aziz milletimize ve siyasi muhataplarımıza saygıyla duyurulur.

cemal-004.jpg

SOKAKLAR ALARM VERİYOR DEMİŞTİ

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor" demiş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine de tepki göstermişti.

Enginyurt açıklamasında; “AK Parti için durum 31 Mart'ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükümeti ve yetkililerine şunu net şekilde söyleyebiliriz: MHP, Cumhur İttifakı için bir kazançtır, kazanımdır. MHP ile birlikte girilecek bir seçimden büyük başarılar ortaya çıkacaktır, iyi neticeler, güzel sonuçlar alınacaktır. Aksini düşünmek bile istemiyorum. 31 Mart akşamı aksi olduğu takdirde birileri Külliye'de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın” demişti.

ENGİNYURT: LİDER NE DERSE DOĞRUDUR

MHP Lideri Bahçeli'nin flaş açıklamasının ardından Enginyurt twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Sayın Genel Başkanımız doğru söylüyor. Cemal Enginyurt olarak benim açıklamalarım, MHPnin resmi görüşünü bağlamaz. MHP Genel Başkanı ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, hareketimizin ve bizlerin tartışılmaz önderidir. Liderimin yaptığı herşeyin, başım üzerinde yeri vardır" dedi.

Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamayı tekrarladı ve bir milletvekili olarak görüşlerini dile getirdiğini, ancak Mehmet Özhaseki olmak üzere bazı çevreler tarafından farklı lanse edilmeye çalışıldığını ifade ederek MHP'nin resmi siyasetinin lider Devlet Bahçeli tarafından belirlendiğini söyledi. 

cemal3-001.jpg

 

Hakan Sönmez

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.