Bakan Şimşek açıkladı: Seneye vergi artışı olacak mı?

Bakan Şimşek açıkladı: Seneye vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışına dair konuştu. Şimşek, 'Seneye vergi artışı olacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hürriyet’e açıklamalarda bulundu.

Temel vergi yasalarını gözden geçirdiklerini ve gerekli reformları yapacaklarını dile getiren Şimşek, “Çalışmalarımızı vergi tabanının genişletilmesi ve dolaysız vergilerin payının artırılması, vergilendirmede basitlik sağlanması, etkin olmayan istisnaların kaldırılması, kayıt dışılıkla mücadele ve vergi uyumunun artırılması, vergi güvenliğinin artırılması, döviz kazandırıcı faaliyetlerin teşviki başlıklarında yürütüyoruz. OVP’de yer verdiğimiz gibi vergi mevzuatımızda yer alan tüm istisna ve indirimleri gözden geçiriyoruz” dedi.

Şimşek, gelecek yılın ikinci yarısından itibaren güçlü bir dezenflasyon olacağının altını çizdi.

 

Nedenini ise şöyle açıkladı:

 

“Çünkü, bu sene temmuzda depremin yaralarını sarmak için bazı vergilerde artışa gittik. Bu artışlar seneye olmayacak. Depreme ilişkin çabalar konut yapımında kullanılan ürünlerin fiyatlarını artırdı, seneye bu etkinin olmamasını bekliyoruz. Para politikasının gecikmeli etkisi devreye girecek. Mali duruş iyiye gidecek, para politikasıyla eşgüdümlü olacak. Gelirler politikası da eşgüdümlü olacak.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.