Barzani: Referandumu erteleyebiliriz

Barzani: Referandumu erteleyebiliriz

IRAK'taki Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül tarihinde yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalar ve diplomasi trafiği hızlandı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kuzey Irak'an Duhok kentinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Birleşmiş Milletlerin Irak'taki temsilileri ile bir araya gelerek referandum gündemli bir görüşme yaptı.  Bölgedeki Kürt internhet sitelerinde yer alan habere göre devam eden görüşmelerle ilgili açıklama yapılmadı.

 

140920172209566247448.jpg

"DAHA İYİ ALTERNATİF KARŞILIĞINDA REFERANDUMU ERTELEMEYİ DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Duhok’un Zaho İlçesi'nde bugün düzenlenen bağımsızlık referandumuna destek etkinliğine katılan Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Duhok’ta bugün koalisyon heyetiyle yaptığı görüşmeye değinen Barzani, "Daha iyi bir alternatif karışılığında referandumu ertelemeyi düşünebiliriz. Daha iyi bir alternatif olmazsa, 25 Eylül’de sandığa gidip oy kullanacağız. Referandumun ertelenmesi için öneride bulundular. Kürdistan halkının haklarının yanında olduklarını ancak zamanın doğru olmadığını söylediler. Biz de kendilerine sadece daha iyi bir alternatif sunulması halinde referandumu ertelemeyi düşünebileceğimizi söyledik" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.