Barzani'den Küstah Tehdit

Barzani'den Küstah Tehdit

Mesud Barzani, Irak ordusu Kerkük bölgesine yaptığı operasyondan sonra ilk defa konuştu ve "Kürdistan halkı şunu bilsin ki gereken neyse yapılacaktır. 

Barzani, Kerkük'te yaşananların bazı siyasi tarafların vermiş olduğu kararlardan dolayı gerçekleştiğini söyledi.

Tarih boyunca Kürdistan halkı hakları çiğnendi ve zulme maruz kaldı. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı.

ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN ASAYİŞ

Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi. Fakat savaşlara maruz kaldık.

Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkı haklarını savunması.

HALKIMIZIN KAZANIMLARI YENİDEN SAĞLANACAK

Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’ bazı siyasi tarafların ve şahısların vermiş olduğu kararlardan dolayı yaşandı.

Kürdistan halkı emin olsun ki gereken neyse yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği tekrardan sağlancak.

Şu anda ise, siyasi birliktelik, Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız.

BASINDAN İSTEDİĞİM

Basın yayın kuruluşlarından isteğim: Kürdistan ve Irak arasında yaşanan söz konusu hassas zamanı yurtsever ve ulusalcılık anlayışı çerçevesinde ele almalarıdır.

Dayanıklı Kürdistan halkı, yürekten inançlı ve gönüllü kahraman peşmergelerimiz ile başı dik şehit yakınları şunu iyi bilsinler ki: Evlatlarımızın kanı Kürdistan’ın özgürlüğü uğruna aktı.

Kürdistan’ın bağımsızlığı için yükselen çığlıkları tüm dünya duydu. Şehitlerimizin kanı boşa akmadı ve akıtmayacağız da. 

Kürdistan halkı, güçlü dirayeti ve kahraman evlatlarıyla er ya da geç meşru haklarına ve kutsallarına kavuşmuş olacaktır. Bugün ise birlik olmamız gereken bir gündeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.