Başakşehir FK'den dünyaya insanlık dersi: Irkçılığa hayır! Saygı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Başakşehir FK'den dünyaya insanlık dersi: Irkçılığa hayır! Saygı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Paris Saint-Germain-Başakşehir mücadelesinin dördüncü hakemi Sebastian Coltescu’nun Webo’ya yaptığı ırkçılık, Avrupa basının gündemine oturdu. Tün dünyaya insanlık dersi veren Başakşehir FK ise adeta tüm dünyaya insanlık dersi verdi: IRKÇILIĞA HAYIR!

Paris Saint-Germain-Başakşehir mücadelesinin dördüncü hakemi Sebastian Coltescu’nun Webo’ya yaptığı ırkçılık, Avrupa basının gündemine oturdu. Başakşefir FK ise adeta tüm dünyaya insanlık dersi verdi.

Rumen gazetesi Gazeta Sporturilor da yaşananları 'Şampiyonlar Ligi’nde görülmemiş olay' diyerek duyurdu.

 

irkcilik1.jpg

Paris Saint-Germain ile Başakşehir arasında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesine karşılaşmanın Rumen dördüncü hakemi Sebastian Coltescu’nun “Negro” (Afro Amerikalı insanları aşağılamak için kullanılan terim) sözleri maça damga vurdu. Başakşehir Yardımcı Antrenörü Webo’ya ırkçı söylemde bulunan Coltescu’ya ilk tepki sahadaki oyunculardan ve teknik ekiplerden geldi.

 

irkcilik2.jpg

Avrupa basını da olayı manşetlerine taşıdı. Romanya basınından Gazeta Sporturilor, yaşananları “Şampiyonlar Ligi tarihinde görülmemiş olay. Sebastian Coltescu’nun ırkçı tepkisinin ardından Başakşehir ve Paris Saint-Germain sahayı terk etti” manşetiyle verdi.

İşte Avruba basınınındaki o tepkiler ve başlıklar:

İtalya’nın en önemli spor gazetelerinden Corriere dello Sport, “İnanılmaz Paris Saint Germain-Başakşehir maçı, dördüncü hakemin ırkçı söylemi sonrasında durdu. Başakşehir sahadan çekildi” manşetini attı.

 

irkcilik3.jpg

Bir başka İtalyan gazetesi Corriere della Sera ise, “4. hakemin ırkçılığı nedeniyle oyun durduruldu. Yardımcı antrenör Webo’ya yapılan söylemin ardından Başakşehir takımı sahadan çekildi ve ardından kulüp, ‘Irkçılığa hayır’ twiti attı” ifadelerini kullandı.

İngiliz gazetesi Daily Mirror, “PSG-Başakşehir maçı dördüncü hakemin ırkçılık yapması nedeniyle durduruldu” derken, gazete daha önce İngiltere’nin Chelsea ekibinde forma giyen Demba Ba’nın kameralara yansıyan konuşmalarına da yer verdi.

 

irkcilik4.jpg

Almanya’nın önde gelen gazetesi Bild, olayı manşetine taşırken, Fransız gazetesi L’equipe de “Dördüncü hakemin ırkçı sözleri sonrasında Paris Saint-Germain ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşma yarıda kaldı” diyerek olayı okuyucularına aktardı.

İspanyol spor gazetesi Marca da, “Başakşehir, dördüncü hakemin Webo’ya ırkçılık yapması sonrasında sahayı terk etti” manşetini atarak olayların yaşandığı videoları paylaştı.

L'Equipe: Bıktık!

"Yapılan birçok görüşmeye rağmen, Demba Ba'nın 'Çıkıp oynayalım' demesine rağmen bazı oyuncular sahaya çıkmak istemedi ve maç ertelendi."

AS: Irkçılığı Durdurun

AS, Real Madrid'in gruptan çıkma maçının olduğu günde kapağının tamamını Pierre Webo'ya yapılan ırkçılığa ayırdı: Başakşehir sahadan çekildi, PSG de destekledi. Webo'ya ırkçılık yapan dördüncü hakem büyük tepki çekti.

The Sun: Futbolcular, ırkçı hakemi protesto etmek için sahayı terk etti

La Gazetta: Dördüncü hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle çileden çıkan futbolcular soyunma odasına gitti

GdS: Irkçı Hakem

CdS: Paris'te kaos

Sporturilor: Irkçılıkla suçlandı

"Büyük skandal, Paris-Başakşehir maçı ırkçılık nedeniyle ertelendi. 4. hakem Coltescu'nun 'siyah adam' dediği duyuldu. Bunu Webo'yu işaret etmek için söyledi."

 

OLE: Futbolcular skandal 4. hakemi ırkçılıkla suçlayarak sahayı terk etti

İngiliz gazetesi The Sun, skandal olayı bu satırlarla sürmanşetine taşıdı: "Demba Ba, ırkçılıkla mücadelede ön saflarda. Irkçı hakemin sözleri sonrası Başakşehir ve Paris oynamayı reddetti."

 

İtalyan La Gazzetta dello Sport, skandalı bu haberle gördü: "Paris'te şok! Maç ertelendi. 4. hakem ırkçı sözlerle bardağı taşırdı."

 

Katalan spor gazetesi Mundo Deportivo, sürmanşetten: "Paris'te skandal ve devrim! 4. hakemin ırkçılığına karşı Başakşehir sessiz kalmadı ve sahayı terk etti!"

İngiliz gazetesi The Guardian, skandalı sürmanşetten, 'Irkçılık skandalı' sözleriyle verdi: "PSG ve Başakşehir oyuncuları, 4. hakemin iğrenç sözleri sonrası sahayı terk etti!"

İtalya basınından TuttoSport, "Paris'te rezillik" manşetli haberinde "Parc des Princes Stadı'nda PSG ile Medipol Başakşehir arasındaki Şampiyonlar Ligi karşılaşması büyük bir kaos ortamına sahne oldu. Hakemin ırkçı söylemine ilk olarak Demba Ba önderliğindeki Türk takımının yedek kulübesi tepki gösterdi. Olayın şokunu atlatan PSG'li oyuncular da rakiplerinin tepkisine destek verdi ve karşılaşma 14. dakikada hakem rezaleti nedeniyle sona erdi." yorumunu yaptı.

"Irkçılık yüzünden Şampiyonlar Ligi maçı ertelendi" başlığıyla haberini sunan ABD basınından The New York Times, "Hakemin ırkçılık içerikli söylemlerinin ardından PSG ve Medipol Başakşehirli oyuncular stada çıkmayı reddetti. Demba Ba'nın Coltescu'ya, 'Beyaz insan demiyorsun. Yalnızca insan diyorsun. Peki neden siyah bir insandan bahsederken, ona siyah insan diyorsun?' sorusunu yöneltmesi, öne çıkarıldı.

 

SOSYAL MEDYADA DA TEPKİLER BÜYÜYOR

Pierre Webo'ya yapılan ırkçı saldırı sosyal medyada da oldukça tepki uyandırdı. #blacklivesmatter #notoracism #webonunyanındayız etiketleri ile binlerce kişi yorumları ile olay karşısındaki tepkilerini gösterdiler.

 

 

 

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.