Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye sert tepki

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye sert tepki

ABD Senatosu F35 kararı verdi. Kararı değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. Bu teşebbüsler esef verici, stratejik ortaklığın ruhuna aykırı" şeklinde konuştu.

ABD Senatosu'nun Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının da satışına şerh koyan savunma yasasını onaylamasına karşılık Binali Yıldırım konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, “ABD’deki bu teşebbüsler esef verici, stratejik ortaklığın ruhuna aykırı. Bu talihsiz bir gelişme, alternatifsiz değiliz… Bu ambargolar zafiyete neden olmaz.” dedi.


ABD senatosu Türkiye'ye teslimatı yapılacak olan F-35'leri geçici olarak durdurmak isteyen kanuna onay vermişti. Fakat bu nihai karar değildi.


Senatonun kabul ettiği yasaya göre F-35 savaş uçakları yalnızca Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığına karar verildiği taktirde, ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilecek ve  teslim edilebilecek.

    
SURİYELİLERE OY HAKKI


Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye genelinde 24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimde vatandaşlık hakkı kazanan yaklaşık 30 bin Suriyelinin oy kullanabileceğini bildirdi.


MÜMBİÇ'TE ASKERLERİMİZ VE AMERİKALILAR DEVRİYE GÖREV YAPIYOR


Başbakan Binali Yıldırım, “Münbiç konusunda 90 günlük bir yol haritası yaptık. Münbiç’te bizim askerlerimiz ve Amerikalılar devriye görevi yapıyor. YPG - PYD unsurlarının oradan tamamen çıkarılması ve oranın, asli unsurlarına teslimi olacak" şeklinde konuştu.

 

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum