Başbakanlık binasına molotof atıldı! Kosova Karıştı

Başbakanlık binasına molotof atıldı! Kosova Karıştı

Kosova'da iktidarın istifasını isteyen vatandaşlar ortalığı savaş alanına çevirdi. Kosova'da hükümeti protesto eden göstericiler başbakanlık binasına taş ve Molotof kokteyli attı ve polisle çatıştı. İşte haberin ayrıntılar;

Muhalefet partilerinin liderleri Visar Ymeri, Ramuş Haradinay ve Fatmir Limay ile aktivistleri Milli Kütüphane önünde buluştuktan sonra Başbakanlık Binası önündeki binlerce kişiye hitap etti.

HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTEDİLER

Kosova'nın Geleceği Birliği Parti Başkanı Ramuş Haradinay daha iyi bir gelecek için hükümetin istifasını istedi. Haradinay, "Ordusu olmayan bir Kosova’ya hayır, Sırp Belediyeler Birliği’ne hayır, sınırların yeniden belirlenmesine hayır, Kosova’yı fakirleştiren yolsuzluğa hayır." ifadelerini kullandı.

Vetvendosye Parti Başkanı Visar Ymeri de konuşmada hükümet gidene kadar protestoların devam edeceği söyledi. Ymeri, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Başbakan İsa Mustafa ve yardımcısı Haşim Thaçi'nin Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması için mücadele ederek ülkeyi tehdit ettiklerini öne sürdü.

BAŞBAKANLIK BİNASI ALEV ALDI

Muhalefet parti liderlerinin konuşmaları ardından göstericiler başbakanlık binasına taş atmaya başladı. Yapılan anonslara rağmen taş atmaya devam eden maskeli göstericiler, Mmolotof kokteyli ile binanın cephesinin alev almasına sebep oldu. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara çekilen göstericiler, güvenlik güçlerine de Molotof kokteyli ile saldırdı. Birkaç saat devam eden olaylarda bir polis ve birkaç gösterici yaraladı.

Şiddet kınayan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, muhalefet partilerinden, şiddetle aralarına mesafe koymalarını istedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.