Batı Trakya’da seçim gerginliği

Batı Trakya’da seçim gerginliği

Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine ait azınlık okulları üzerinde süregelen baskılar devam ediyor.

22 Aralık 2020 tarihinde yapılması gereken azınlık okullarındaki encümen seçimlerinin 7. kez ertelenmesi, Türk toplumunda büyük huzursuzluğa neden oldu.

İskeçe ve Gümülcine’de toplanan Türkler, geçtiğimiz gün Yunanistan Eğitim Bakanı’nı protesto etti. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan (BTTADK) yapılan açıklamada da, “Azınlık okullarımızın yegane sahibi olan encümenlerimize ve azınlığımıza karşı sergilenen bu davranışın hoş görülebilir bir yanı yoktur. Azınlık okulları azınlığındır ve hep azınlığın kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Çiğdem Asafoğlu ise Batı Trakya Türklerinin aklıyla adeta dalga geçildiğini belirterek, “Okullarımızı kendimizi yönetmesi en önemli haklarımızdan. Ne yazık ki haklarımız gasp edildiği gibi aklımızla dalga geçiyorlar. Yaşanan bu zulmü Türk azınlık olarak protesto ediyoruz. Yunan hükümeti ya encümen seçimlerinin yapılmasına izin versin veya şuan görevde olan soydaşlarımız seçim yapılana kadar vazifelerini sürdürsünler” dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.