Batı'dan katliama sessizlik onayı! Birkaç çılgının işiymiş

Batı'dan katliama sessizlik onayı! Birkaç çılgının işiymiş

Paris’teki saldırıyı ‘terör’ olarak tanımlayan Batılı liderler, Yeni Zelanda’da 50 müslümanın hayatını kaybettiği saldırıyı ‘birkaç çılgının işi’ ifadeleriyle geçiştirdiler.

‘İslami terörizm’ ifadesini her defasında dillerinden düşürmeyen, Müslümanları ve İslam’ı hedef alan Batılı devlet liderleri, bir kez daha iki yüzlü bir yaklaşımla, Yeni Zelanda’da yaşanan katliamı, ‘birkaç çılgının işi’ diye değerlendirdiler.

Camiye, Cuma namazını kılmak için giden 50 müslüman, yapılan saldırılar sonrası hayatını kaybetmiş ve bu ırkçı terörist saldırı sonrası bazı Batılı medya organları ve siyasetçileri olayı ‘terör’ olarak nitelendirmekten kaçınmışlardı.

Saldırıyı iki yıl önce planladığı ortaya çıkan Brenton Tarrant, sosyal medya hesabından yayımladığı manifesto ile Norveç’te 77 kişi öldüren Anders Breivik’ten ilham aldığını yazmıştı.

Norveç’teki saldırıyı da ‘terör’ olarak nitelendirmeyen Batılı devletler Yeni Zelanda’daki olayda da aynı tutumu sergilediler.

PARİS'TEKİ SALDIRIYA 'TERÖR' DİYENLER YENİ ZELANDA'DAKİ SALDIRILARI 'ANLAMSIZ ŞİDDET OLAYLARI' DİYE TANIMLADI

7 Ocak 2015 tarihinde Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik gerçekleştirilen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, olay sonrası tüm dünya ayağa kalkmıştı. Fransa’da düzenlenen yürüyüşe birçok ülkenin devlet lideri katılmıştı. O gün olayı ‘terör’ olarak nitelendiren devletler, ibadetlerini gerçekleştirmek üzere camiye giden Müslümanların öldürülmesini ‘terör’ diyemedi.

Hristiyan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Yeni Zelanda’daki saldırıyı ‘anlamsız şiddet eylemleri’ olarak değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de saldırıya terör diyemeyenler arasında yer aldı. BMGK yaptığı açıklamada ‘çirkin ve korkak’ sözleriyle geçiştirdi.

'TERÖR' DİYEMEYEN TRUMP İLK AÇIKLAMASINDA 'MÜSLÜMAN' KELİMESİNİ KULLANMAKTAN KAÇINDI

ABD Başkanı Donald Trump, Yeni Zelanda’daki saldırıya ilişkin ‘berbat bir şey’ ifadesini kullandı. Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump, saldırının ‘beyaz ırkçılık’ söyleminin artışıyla ilgisinin olup olmadığıyla ilgili bir soruya, "Bence hayır, çok ciddi sorunları olan küçük bir grup olduğunu düşünüyorum. Eğer Yeni Zelanda'da olanlara bakarsanız, muhtemelen durum budur" yanıtını verdi.

Trump ayrıca, saldırıyı yapanların hazırladığı manifestoyu görmediğini söyledi ve olayı ‘berbat bir şey’ diye nitelendirdi. ‘Terör’ kelimesini kullanmayan Trump, ilk açıklamasında ‘müslüman’ kelimesini kullanmayarak taziyede bulunmuştu.

DAILY MIRROR: "MELEK ÇOCUK"

İngiliz medyasının köklü kanallarından BBC de olayla ilgili ‘terör’ ifadesini kullanmamış, Daily Mirror Gazetesi ise teröristin çocukluk fotoğrafını yayınlayarak ‘melek çocuk’ başlığını atmıştı.

Açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, olayla ilgili 3 kişinin tutuklandığını, 1 Avusturalya vatandaşının mahkemeye çıkacağını duyurdu. Ardern ayrıca, Yeni Zelanda’daki silah yasalarının değişeceğini söyledi. Brenton Tarrant’ın daha önce sabıka kaydının olmadığını ve Yeni Zelanda’da ya da başka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenmediğini sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.