BBP'de Ertuğrul Günay çatlağı!

BBP'de Ertuğrul Günay çatlağı!

BBP'li Mustafa Destici, AK Parti'den istifa eden milletvekilleri ile BBP'ye geçmeleri konusunda görüşme içerisinde olduklarını açıklaması tabanda tepkiyle karşılandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “Biz AK Parti’den istifa eden ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa eden arkadaşlarla görüşüyoruz. İşin açıkçası hepsini de BBP’de görmek isteriz” açıklaması, parti tabanında rahatsızlık meydana getirdi. Rahatsızlığın temelini ise AK Parti’den istifa eden Ertuğrul Günay oluşturdu.


ALPERENLER NEDEN TEPKİLİ?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi, sağcısıyla solcusuyla tüm Türkiye'yi derinden üzdü. Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine üç gün sonra ulaşılması bu acıyı daha da artırdı. Bakanlar Kurulu'nun merhumun ruhunu şad edecek bir karar alarak onun İstiklal Marşı'nın yazıldığı Taceddin Dergahı'na gömülmesi için karar çıkartması da halkımızın duyarlığına uygun zarif bir davranıştı ki bu karar hiçbir kesim tarafından yadırganmadı. Ancak diğer bütün bakanlar imzaladığı halde dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Taceddin Dergahı'na defnedilmesi ile ilgili kararnameyi imzalamaması tepkiyle karşılanmıştı.

ALPEREN GENÇLİĞİNE HAKARET

BBP camiası Günay’a büyük tepki gösterirken, ikinci bir vaka daha yaşanmıştı. Alperen Ocakları'na mensup bir grubun Topkapı Sarayı'nda yaptığı protesto gösterisini Ertuğrul Günay, “ ‘zavallılar’, ‘ilkel yaratıklar’ ” şeklinde yakıştırmalarda bulunarak eleştirmişti. Alperen gençliğini çirkin yakıştırmalar ile eleştiren Günay’a ise dönemin BBP lideri Yalçın Topçu’dan sert tepki gelmişti. Topçu, yazılı açıklamasında, Ertuğrul Günay'ın, siyasi üretimsizlikler ve yapaylıklar bahçesinde sıradan bir şekilde kök salmakla meşgul bir siyasetçi izlenimi vermeyi bırakması, haddini ve yetkilerini bilmeyen bir politikacı intibaını bir an önce terk etmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bugün ise BBP’nin yeni Başkanının Günay’ı partiye davet etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Parti tabanı Destici’nin bu açılımını şimdiden sorgulamaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.