Bekaret testini geçemeyen polis olamayacak!

Bekaret testini geçemeyen polis olamayacak!

Polis olmak isteyen kadınlar, bekaret testinden geçirilecek! Peki polis adayı kadınlara bekaret testi nasıl yapılıyor? İşte isyan ettiren o karar...

Endonezya hükümetinin polis olmak isteyen kadınlar için getirdiği yeni zorunluluk ülkede isyan çıkardı. Yeni yasaya göre polis olmak isteyen kadınlar, bekaret testinden geçirilecek! Bekaret testi adayların soyunarak penceresiz bir odaya çifter çifter girerek kontrolden geçirilmesiyle yapılacak.

Hükümet 17-22 yaş arasında genç kadınlar için uygulamaya soktuğu yeni düzenlemeye göre adaylar önce soyunacak ardından da kapısı olmayan odaya çiftler halinde girerek bekaret testinden geçirilecek.

İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre 2014 yılında yedi bin kadın aday polis olmak için eğitime başladı. Endonezya Emniyet Müdürlüğü'nün kriterlerine göre adaylarda şu şartlar aranıyor;

* 17.5-22 yaş aralığında olmak
* Bir dine inanıyor olmak
* En az 1.67 boyunda olmak
* Gözlük kullanmıyor olmak
* Bakire olmak

Örgütün raporuna göre polis olmak isteyen çoğu genç kız bakire olma şartını bilmiyor ve ancak teste girmeden önce bundan haberleri oluyor.

'20 ADAYIN ÖNÜNDE SOYDULAR'

Aynı aday testten önce yaşananlar için ise çarpıcı ifadeler kullanıyor. 'Diğer 20 kadar adayın önünde soyuldum. Daha sonra beni ve bir kişiyi daha kapısı olmayan bir odaya götürdüler. Burası bekaret testinin yapıldığı odaydı...'

KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ VE AŞAĞILAYICI'

İnsan hakları örgütüne bağlı kadın hakları örgütünün müdürü Nisha Varia testin kadınları küçük düşürdüğünü ve aşağıladığını savunuyor. Bakire olmayanların her zaman teşkilattan atılmadığını fakat testin kendisinin çok acı verici ve travmatik olduğunu düşündüğünü söyleyen Varia testin amacını aştığı görüşünde.

'AYRIMCILIK YOK'

Polis teşkilatından Ronny Sompie ise bekaret testi yapıldığını doğrularken konuyla ilgili olarak "Hem erkek hem de kadın adaylar için kapsamlı bir sağlık testi uyguluyoruz ve bu testin içinde üreme organlarının detaylı kontrolü de mevcut. Bu rutin kontrollerin bir parçası ve bakire olmayanların polis olamadığı gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum