Belçika'dan koronavirüste ilginç yaz tedbirleri

Belçika'dan koronavirüste ilginç yaz tedbirleri

Belçika hükümeti, olumlu gidişatın devamı halinde hazirandan itibaren restoran, kafe gibi yerlerin kapalı kısımlarıyla sinema, spor salonu gibi işletmelerin açılmasını, festivallerin düzenlenmesini ve aşı sertifikasıyla seyahatlere izin vermeyi planlıyor

Belçika hükümetinin salgınla ilgili istişare komitesinin belirlediği yaz için aşamalı açılma planına göre, salgında mart sonundan bu yana olumlu seyreden gidişat devam ederse haziran, temmuz ve ağustos aylarında normalleşmeye doğru yeni adımlar atılacak. Hükümet, gevşeme adımlarını atarken hastanelerin özellikle yoğun bakım ünitelerindeki duruma ve aşılamanın nasıl ilerlediğine bakacak.

Bu kapsamda ilk doz aşıyı olan yetişkin oranının yüzde 50'yi bulması beklenen 9 Haziran'dan itibaren restoran, kafeterya ve bar gibi işletmelerin iç mekanlarında da hizmet sunmalarına izin verilecek. Yiyecek ve içecek satan iş yerlerinin iç kısımları 22.00'de kapanacak. Ayrıca fuarlar, spor salonları, saunalar, kapalı çocuk oyun alanları, sinemalar ve tiyatrolar da bu tarihten itibaren açılabilecek.

Kapalı mekanlardaki faaliyetlerde en fazla 200, açık alanlarda 400 kişi bulunabilecek. İbadethanelerin kapalı bölümlerinde 100, açık bölümlerinde 200 kişi ibadet edebilecek. Kişilerin evlerinde misafir edebileceği kişi sayısı 4'e yükseltilecek. Yazın ilerleyen günlerinde bu sayı artabilecek.

Ayrıca mümkün işler için devam eden evden çalışma zorunluluğu da 9 Haziran'dan itibaren yumuşatılacak. Çalışanlar haftada bir gün iş yerlerine gidebilecek. Bir iş yerinde çalışanların sadece yüzde 20'sinin aynı anda bir arada bulunmasına izin verilecek. Bu oran küçük ve orta boy işletmeler için yüzde 50 olabilecek.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.