Beşar Esad'tan Suriyelilere çağrı: Ülkenize geri dönün

Beşar Esad'tan Suriyelilere çağrı: Ülkenize geri dönün

Yıllardır iç savaş yaşayan Suriye'de yapılan son seçimleri kazanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'yi terk eden vatandaşlarına ülkelerine geri dönme çağrısı yaptı.

Suriye’de yapılan son seçimleri kazanan Beşar Esad, bakanlar, iş insanları, akademisyenler, gazeteciler ve siyasi parti liderlerinin katıldığı törende Kuran ve Anayasa üzerine el basarak başkanlık yeminini tekrarladı.

Esad, yaptığı konuşmada ülkesini bırakıp giden Suriyeli vatandaşlarına seslendi.

"Vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum"

Suriyelilere ülkelerine geri dönme çağrısında bulunan Esad, “Sömürgeciler ne kadar hazırlanırsa hazırlansın, halkların haklarını savunma konusundaki kararlılığınızı ve ulusal bağımsızlığınızı gösterdiniz. İlk aşamalarda düşmanların hedefi, terörizm korkusu üzerinden Suriyelilerin ülkesini satacak birer paralı askerlere dönüştürülmesiydi. Kendisini aldatan ve vatanın düşüşüne ve devletin çöküşüne dair bahse giren herkese, vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum” ifadelerini kullandı.

 

suriye.JPG

 

Esad konuşmasında ayrıca, ülkedeki sosyal ve ekonomik ve bu bağlamda üretim ve enerji  sektörlerinin meselelerine geniş bir şekilde odaklanarak, bir sonraki aşamanın, yolsuzlukla mücadeleyi sürdürme ve genişletme, zamana ayak uydurmak için yasaları güncelleme, yatırımların alternatif enerji yatırımlarına odaklanacağı aşama olacağını belirtti. Öte yandan Esad, idari reformların bir kısmının gerçekleştirildiğine işaret ederken, kalan kısmının yasal reformlarına ek olarak sürdürülmekte olduklarını dile getirdi.

Esad konuşmasını "Geleceğe hazırlanalım, eylemsizlikle mücadele edelim, hayal kırıklığıyla umutla mücadele edelim ve daha fazla inşa ve kurtuluşa hazırlanalım” ifadelerle sonlandırdı.

 

 

azinlik.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.