Beşiktaş tarih yazdı

Beşiktaş tarih yazdı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde beşinci maçında evinde ağırladığı Portekiz ekibi Porto ile 1-1 berabere kaldı ve gruplardan lider çıkmayı garantiledi. İşte ayrıntılar;

Teknik direktör Şenol Güneş önderliğinde başarıdan başarıya koşan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasının son maçı öncesinde lider olarak gruptan çıkmayı garantileyen ilk Türk takımı oldu.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruptan çıkmayı başardı. Teknik direktörü Güneş’te Beşiktaş kulübünün tarihine geçti. Bu başarıların ardından Beşiktaş kasasını da doldurdu. Siyah-Beyazlı ekip kasasına 46 milyon 200 bin Euro kasasına koydu.

Beşiktaş grupta son maçında Alman ekibi Leipzig ile 6 Aralık’ta deplasmanda karşılaşacak.

Porto maçının ardından teknik direktör Şenol Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve çok özel açıklamalarda bulundu.

TRİBÜN DESTEĞİ ÇOK İYİYDİ

“Son 2 maçımızda kontrollü oynadık. Kaybedebilirdik. Ligde ne yaptığımızı biliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de neler yapabileceğimizi gördük. Şimdi bir üst turda ne yapacağımızı göreceğiz.  Yediğimiz gol bir anlık hatadan oldu. Porto, 9 golün 6'sını duran toptan atmış bir takım. Daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Biz ikinci yarı baskılı oynadık. Maçın geneline bakacak olursak galibiyeti hakettiğimizi düşünüyorum.

Bugün sahada tribün desteği çok iyiydi. Cumhurbaşkanımız, devletin diğer kademelerinden büyüklerimiz, tüm ülkenin desteğini hissettik. Buradan bu destekle mağlubiyetle ayrılmak kötü olacaktı. Umuyorum bundan sonrasında da devamını getirebiliriz.

Kendi oyunumuzu oynamaya çalışıyoruz. Ama yeterli mi derseniz değil. Daha da yukarı çıkmamız gerekiyor. Hem hücum hem savunmayı birlikte oynamanız gerekiyor. Hatta büyük takımsanız hücum aksiyonlarında daha etkili olmanız lazım. Bizim üzülmeyi de sevinmeyi de bilmemiz lazım. Çok çalışarak daha iyi seviyelere gelmemiz gerekiyor.”

Siyah-Beyazlı takımın ikinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Porto maçının ardından önemli açıklamalar yaptı.

YARI FİNAL VEYA FİNAL OYNAYACAĞIZ

“Geldiğimiz günleri düşünüyorum. Baya duygusal anlar yaşıyorum. 6 sene önce geldiğimiz nokta da ve şu an neredeyiz. Stadımız bitmiş. İki sene üst üste şampiyon olmuşuz. Kısmetse de üçüncüsünü de olacağız. İnşallah bundan sonra da oluruz. Avrupa'da turu geçiyoruz. Belki yarı final oynayacağız, belki final oynayacağız. Allah bize bunları da nasip edecek. Bunları başaran camianın yöneticisi olmak gurur kaynağı. Herkesin çok emeği var. Buralara kolay gelinmiyor. Alın teri uğraş ve sabır var. Taraftar müthiş onlara söyleyecek hiçbir şey yok. Aslında başarının yüzde 51'i onların diyebiliriz. 49'unu da futbolcularmız ve teknik kadromuza verelim. Biz de bu işin sadece keyfini yaşadık. Evet mücadele ettik ama onlar olmasaydı bu işler olmazdı.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAÇTAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Beşiktaş-Porto maçını tribünden takip etti ve takıma destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte locadan izledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.