Beyaz Saray'da kokain bulundu

Beyaz Saray'da kokain bulundu

ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray'da bulunan ve ön incelemede kokain olduğundan şüphelenilen maddeyi, detaylı araştırılması için laboratuvara gönderdi.

ABD Gizli Servisi'nin Beyaz Saray'da bulunan ve ön incelemede kokain olduğundan şüphelenilen maddeyi detaylı araştırılması için laboratuvara gönderdiği açıklandı.

The Washington Post'tan Peter Hermann'ın haberine göre, 2 Temmuz'da Beyaz Saray'da bulunan ve kısa süreli bir tahliyeye sebep olan şüpheli maddenin, ilk testlerde kokain olduğu sonucuna ulaşılırken konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

'OLAY SIRASINDA BIDEN BEYAZ SARAY'DA DEĞİLDİ'

 

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, Beyaz Saray'da bulunan maddenin ne olduğunun tespit edilebilmesi için testten geçirildiğini ve yetkililerin maddenin Beyaz Saray'a nasıl girdiğini araştırdığını söyledi. Washington D.C. itfaiyesinin maddenin herhangi bir tehdit oluşturmadığını tespit ettiğini aktaran Guglielmi, maddenin bulunmasının ardından güvenlik uyarısı seviyesinin yükseltildiğini ve Beyaz Saray'ın yönetim binasının kısa süreliğine tahliye edildiğini kaydetti. Guglielmi, olay sırasında Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray'da olmadığı bilgisini de paylaştı. Öte yandan, Guglielmi, söz konusu şüpheli maddenin tam olarak nerede bulunduğu ve nasıl paketlendiği hakkında bilgi vermedi.

 

'İLK TESTTEN ÇIKAN SONUÇ KOKAİN OLDUĞU YÖNÜNDE'


Polis ve itfaiye teşkilatlarının canlı ve arşivlenmiş telsiz yayınlarının dinlenebildiği "openmhz.com" isimli internet sitesinde yayınlanan ve saat 20.49'da kaydedilen ses kaydında da bir itfaiyeci yapılan ilk testten çıkan sonucun kokain olduğunu duyurdu.

Adının açıklanmasını istemeyen ve soruşturmada yer alan diğer yetkili de bu görüşmenin Beyaz Saray'dan yapıldığını doğrulayarak maddenin az miktarda olduğunu söyledi. Washington DC İtfaiye Sözcüsü Vito Maggiolo, 'teşkilatın soruşturmada ABD Gizli Servisine destek sağladığını' belirtti. Maggiolo, konuya ilişkin başka detay vermedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.