Beytüllahim’de Filistinliler Rum Ortadoks Patriğine yumurta fırlattı

Beytüllahim’de Filistinliler Rum Ortadoks Patriğine yumurta fırlattı

Batı Şeria'daki Beytüllahim kentinde Filistinlilerin, İsraillilere toprak sattığı gerekçesiyle kenti ziyaret eden Rum Ortodoks Patriği Theofilos'u sert bir şekilde protesto ettiği bildirildi.

El Cezire İngilizce'ye göre, "öfkeli" Filistinliler, kiliseye ait toprakları İsraillilere satmakla suçladıkları Rum Ortodoks Patriği Theofilos'un konvoyuna protesto ederken, yumurta attılar.

Beytüllahim'de yaşanan sahneleri "görülmemiş" ve "dramatik" olarak nitelenen haberde, El Cezire'ye konuşan Rum Ortodoks Kilisesi temsilcilerinin ise iddiaları reddettikleri belirtildi.

-ORTODOKS KİLİSESİ DOĞU KUDÜS'TE İKİNCİ BÜYÜK MÜLK SAHİBİ-

El Cezire İngilizce, "Ortodoks Kilisesi'nin Doğu Kudüs'te ikinci büyük mülk sahibi olduğu belirtiliyor ve birçok Filistinli, Doğu Kudüs'teki İsraillilere yönelik mülk satışlarının Doğu Kudüs'ün gelecekteki Filistin devletinin başkenti oluşunu tehlikeye attığını düşünüyor" dedi.

Rum Ortodoks Kilisesi'ne yönelik protestoların ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'n başkenti olarak tanımasından bir ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekilen haberde, Trump'ın kararının işgal altındaki Filistin topraklarının ve Müslüman dünyasında büyük protesto gösterilerine yol açtığı da hatırlatıldı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.