Biden: Ukrayna NATO üyeliğine hazır değil

Biden: Ukrayna NATO üyeliğine hazır değil

ABD Başkanı Biden, CNN’e yaptığı açıklamalarda Ukrayna’nın NATO’ya ani üyeliği tartışmalarının zamansız olduğunu ve ülkedeki savaşın bitmesi gerektiğini söyleyerek "Ukrayna NATO üyeliğine hazır değil" dedi.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

ABD Başkanı Joe Biden, CNN’den Fareed Zakaria’ya açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’nın NATO’ya ani üyeliği tartışmalarının zamansız olduğunu söyleyen Biden, "Ukrayna NATO üyeliğine hazır değil" dedi.

Biden, İsveç’in eninde sonunda NATO’ya kabulü konusunda ise iyimser olduğunu söyledi. İsveç’in NATO üyesi olması gerektiğini söyleyen ABD Başkanı, İsveç'te düzenlenen Kuran yakma eylemlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'zor durumda bıraktığını' belirtti.

 

'MİÇOTAKİS DE YARDIM TALEP ETTİ'


VOA Türkçe'nin aktardığına göre Türkiye’nin F-16 savaş uçaklarının modernizasyonunu istediğini hatırlatan Biden, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in de askeri açıdan bazı yardımlar istediğini kaydetti.

“Açık olmak gerekirse burada bir konsorsiyum sağlamaya çalışıyorum” diyen Joe Biden, Türkiye ve Yunanistan’ın kapasitesini artırarak NATO’yu güçlendirmeye ve İsveç’in de NATO’ya girmesini sağlamaya çalıştığının mesajını verdi. ABD Başkanı, “Bu eylem halinde, henüz gerçekleşmedi” ifadelerini de kullandı.


'ÖNCE UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ BİTMELİ'


Başkan Biden 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius’ta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi oldukça konuşulan Ukrayna’nın muhtemel NATO üyeliği için de konuştu. ABD Başkanı, Ukrayna’nın NATO üyeliği için hazır olmadığını söyledi. Biden, Kiev’in NATO üyeliğinin değerlendirilmesi için önce Ukrayna’daki savaşın bitmesi gerektiğini kaydetti.

Joe Biden, Ukrayna’nın NATO’ya ani üyeliği tartışmalarının zamansız olduğunu, Amerika ve müttefiklerinin Zelenskiy’e ve güçlerine savaşı sonlandırmaları için gerekli olan askeri desteği sağlamaya devam edeceğini kaydetti. ABD Başkanı, NATO’da Ukrayna’yı NATO ailesine, savaşın ortasında, şimdi alma konusunda birliktelik olduğunu sanmadığını vurguladı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.