Biden'dan bomba iddia! 'Rusya önümüzdeki günlerde Kiev'i işgal edecek'

Biden'dan bomba iddia! 'Rusya önümüzdeki günlerde Kiev'i işgal edecek'

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'i işgal edeceğini açıkladı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik yükselirken ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye saati ile 24.00'da bir konuşma yapacağını açıklamıştı. Konuşmasına planlanandan yaklaşık bir saat geç başlayan Biden, Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'yı işgal etme planları yaptığını ve başkent Kiev'i hedef alacağını açıkladı.

 

RUSYA'NIN İDDİALARINI YALANLADI

 

Konuşmasının başında Ukrayna'daki bir ana okulunun bombalandığını ifade eden Biden, "Rusya bunun Ukrayna tarafından yapıldığını iddia etti. Ukrayna'nın Donbas bölgesinde ciddi saldırıya hazırlandığı bilgisi yayılıyor. Bunlar temel mantığa aykırı ve gerçeğe uygun değil." dedi.

 

"RUSYA, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KİEV'İ HEDEF ALACAK"

 

Rus güçlerinin önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya saldırma niyetiyle hazırlık yaptığını ifade eden Biden, "Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef alacaklarını bekliyoruz. Bir çatışma arzu ettiğimiz için değil. Bu tür bir hareketi engellemeye çalıştığımız için. Rusya bunu uygularsa çok ciddi felaketten mesul olacaktır. ABD, müttefiklerimiz ve NATO Ukrayna'nın topraklarını koruyacaktır. Asker göndermeyeceğiz ama Ukrayna halkına destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

Açıklamalarının devamında Biden şunları söyledi:

 

"500 milyon dolarlık insani yardımı yapmıştık. Bu hafta ek garantilere 1 milyar dolara kadar destek açıkladık. ABD, müttefik ve ortaklarımız Ukrayna'yı destekliyor. Rusya Ukrayna'yı daha fazla işgal ederse ciddi yaptırımlar olur. Rusya diplomasiyi seçebilir. Dün gece 24 Şubat görüşmesi kabul edildi. Eğer Rusya taarruza geçerse diplomasiye kapıyı kapatmış olacak ve savaşı seçmiş olacaklar. Büyük bedel ödeyeceklerdir. Amerikan halkı, Avrupa, transatlantik toplulukları, siyasi partilerimiz birleşmiş durumda. Özgür dünya birleşmiş durumda. Zelensky'le çok kez görüştüm. Diplomatik bir çözüm arayışında."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.