Bill Gates zengin ve fakir ülkelerde koronanın farklı tarihlerde biteceğini söyledi

Bill Gates zengin ve fakir ülkelerde koronanın farklı tarihlerde biteceğini söyledi

ABD'li milyarder iş insanı Bill Gates, koronavirüsün zengin ülkelerde ve fakir ülkelerde farklı tarihlerde biteceğini savundu.

200'ün üzerinde ülkede ve bölgeden görülen yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı ise 730 bine yaklaştı.

Tüm dünya dört gözle pandemiyi sonlandıracak aşının bulunmasını beklerken, ABD'li milyarder iş insanı Bill Gates'ten küresel salgının zengin ve fakir ülkelerde aynı anda sonlanamayacağı uyarısı geldi.

Gates, pandeminin zengin ülkelerde 2021 sonunda, dünyanın geri kalanında ise 2022'nin son aylarında biteceğini söyledi.

Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla koronavirüse karşı tıbbi araştırma ve aşı programlarını finanse eden Gates, bununla birlikte tahmini gerçekleşse bile salgının tüm ülkelerdeki ekonomik büyüme, çocuk felci ve HIV ile mücadelede ilerleme açısından yıllar öncesine götürdüğünün farkında olduğunu söyledi.

 

'KARAMSAR OLMANIZA GEREK YOK'

 

Öte yandan 64 yaşındaki iş insanı, "Aşı ve tedavi çalışmaları oldukça iyi, bu inovasyon nedeniyle karamsar olamanıza gerek yok. Doğal bağışıklık oluşana kadar 5 yıl boyunca bu hastalık ara ara ortaya çıkacak. Fakat, hem hayvan deneylerinden, hem de birinci klinik testlerinden alınan veriler hastalığın aşı ile önlenebileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.