'Bir Fransız solcularına bak bir de bizimkilere...'

'Bir Fransız solcularına bak bir de bizimkilere...'

Türkiye'de 104 emekli amiralin muhtıra gibi bildiri yayınlamasını liberal soldan Marksist sol partilere kadar tüm kesimler desteklemişti.  Aynı günlerde Fransa'da da birtakım emekli generaller aynısına benzer bir bildiriyle Fransız hükümetini uyarmıştı.

Fransa’da da 20 emekli general ile emekli ve muvazzaf subayların bulunduğu askerler “Ülkede kaos var ve Macron bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacak ve insanlar ölecek" cümlelerini içeren bildirilerini "Valeurs Actuelles” sitesinde yayınladılar.

Bildiriye aşırı sağcı ve faşist Marine Le Pen sahip çıktı ama bir siyasiler itiraz etti. Solcu “Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi" (LFI) lideri Jean Luc Melenchon askerlerin bildirisine sert çıktı. Hem sitedeki yazıyı hem de Le Pen’i eleştirdi. Melenchon bu bildiriye sessiz kalan Macron ve hükûmetini de eleştirdi. Konuyu yargıya taşıyacağını bile söyledi.

Konuyu Türkiye gazetesindeki köşesine taşıyan Ccem İleri,"Oradaki solcular gerçekten solcu ve demokratik davranıyorlar. Bizdeki solcuların bazıları ise geçmişte işlerine gelen darbeye evet işlerine gelmeyene hayır demişti. O yüzden sol, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde arada iktidar oluyor. Bizdekiler müzmin muhalif. Sebeplerinden biri de demokratik duruştur." diye yazdı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.