Bitcoin milyarderleri servet kaybetti

Bitcoin milyarderleri servet kaybetti

ABD’li Winklevoss kardeşler, geçtiğimiz haftalarda dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri olmuşlardı. Ancak 15 bin doları test eden Bitcoin'in son günlerde 10 bin dolara kadar gerilemesiyle kardeşler, kripto paradaki sert düşüşten de nasibini aldı.

ABD’li Winklevoss kardeşler 2012 yılında 120 bin Bitcoin satın almış bu yatırımlarına 65 milyon dolar yatırmışlardı. Fortune dergisi, ikizlerin sanal para birimini 120 dolar değerindeyken satın almaya başladığını yazmıştı.

Geçtiğimiz hafta 14 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin son günlerde yaşadığı sert düşüş ile gündemde. Söz konusu değer kaybı kuşkusuz Winklevoss kardeşleri de etkiledi.

-KARDEŞLER BİRKAÇ GÜNDE 350 MİLYON DOLAR KAYBETTİ-

ABD basınında yer alan haberlere göre, Winklevoss kardeşler Bitcoin'in son günlerde yaşadığı değer nedeniyle sadece birkaç günde 350 milyon dolar kaybetti. Ancak Winklevoss kardeşlerin bu zararının elde ettikleri karlarından gittiğini söylemek mümkün. Zira Aralık ayında yapılan açıklamaya göre, Winklevos kardeşlerin Bitcoin yatırımlarıyla yüzde 10 bin kar etmiş ve dünyadaki Bitcoin hacminin yaklaşık yüzde birine sahip oldukları açıklanmıştı.

Sahip oldukları hiçbir bitcoin’i satmayan Harvard Üniversitesi mezunu Winklevoss kardeşler daha önce Facebook fikrinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek, ünlü sosyal medya şirketi Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’e dava açarak gündeme gelmişlerdi.

Zuckerberg ile 65 milyon dolarkarşılığında uzlaşan kardeşler, bu paranın 11 milyon dolarını Bitcoin’e yatırım yapmak için kullanmıştı. Winklevii ismiyle de anılan 36 yaşındaki girişimci kardeşler, bitcoini kurumsal şirketlerin yatırım yapmasına açmak için bir ticaret fonu kurmaya çalıştıkları ancak ABD Güvenlik ve Döviz Komisyonu tarafından onaylanmadığı bildirildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.