BMW’de büyük skandal! Türkçe konuşmayı yasakladılar

BMW’de büyük skandal! Türkçe konuşmayı yasakladılar

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden BMW’de bir departman, personeline Türkçe konuşma yasağı getirdi. Bu yasak daha sonra çalışma alanlarının da dışına taştı.

Münih’teki BMW araç işleme merkezinde bir ustabaşı, aynı vardiyada yaklaşık 20 Türk işçinin Türkçe konuşmalarını yasakladı. Yasağa tepki gösteren çalışanlar, karara itiraz ederek ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, çalışanlarının sosyal alanlarda bile Türkçe konuşmaları yasaklandı. Bir ustabaşı, Garching fabrikasındaki personele sadece Almanca konuşma izni verdi.

Yasağa tepki koyan çalışanlar, karara itiraz etti ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını ifade ederek şikayetçi oldu. İnsan kaynakları departmanı ise bu olayın ardından inceleme başlattı.

Şirket sözcüsü Jochen Frey yaptığı açıklamada, şirketin çalışanlarına hangi dilde konuşmaları gerektiğini dikte etmediğini, çalışma talimatlarının herkes tarafından anlaşılabilir olması ve bunun Almanca olması gerektiği konusunda sınırlama getirdiğini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.