BM'ye göre, göçmenlerin yeni rotası belli oldu

BM'ye göre, göçmenlerin yeni rotası belli oldu

Birleşmiş Milletler, Orta Doğu ve Afrika'dan Avrupa'ya kaçmaya çalışan göçmenlerin yeni bir rota bulduğunu, 3 bini aşkın kişinin Türkiye üzerinden İtalya'ya gittiğini bildirdi.

UNHCR tarafından hazırlanan raporda, İtalya'nın göçmen teknelerinin durdurulması için Libya ile yaptığı anlaşma sonrası geçen Temmuz'dan itibaren Libya'dan deniz yoluyla İtalya'ya gelen göçmen sayısının azaldığı ancak bu rotanın kapanmasının göçmenleri yeni güzergah arayışına ittiği vurgulandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (UNHCR) edinilen bilgiye göre, Orta Doğu ve Afrika'dan Avrupa'ya kaçmaya çalışan göçmenlerin, İtalya'nın Libya ile yaptığı anlaşma sonrası yeni rotalar oluşturduğu ve bunlar arasında Türkiye-İtalya hattının da bulunduğu ifade edildi.

Raporda, Libya'dan yola çıkanların sayısının azalırken, Tunus, Türkiye ve Cezayir'den İtalya'ya deniz yoluyla gelenlerin oranının arttığı bildirildi. Rapora göre, bu yılın Eylül ayına kadar Türkiye'den deniz yoluyla İtalya'ya giden göçmen sayısı 3 bin 250'ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayının bin 450 olduğu belirtildi.

Rapora göre, son 3 ayda bin 300 kişinin bu yolla İtalya'ya ulaştığı bilgisi de raporda yer aldı. Bu kişilerin çoğunlukla Irak, Pakistan, İran ve Somali'den kaçtığı da kaydedildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.