Bomba açıklama! Şenol Güneş’e başkanlık teklif edildi

Bomba açıklama! Şenol Güneş’e başkanlık teklif edildi

Olay açıklama… Trabzonspor’un eski teknik direktörü, şu anda ise Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş’e başkanlık teklif edildiği resmen açıklandı. İşte ayrıntılar;

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, çok önemli açıklamalarda bulundu. Demirkol’un özellikle Burak Yılmaz ve Şenol Güneş’le ilgili değerlendirmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Demirkol, Bein Sports Haber ekranlarından yine birbirinden ilginç yorumlarıyla sporun gündemini değerlendirdi.

İşte Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Tolga Ciğerci iyi bir oyuncuydu. Kronik sakatlığı var. Bu biraz zar atmak gibi oldu ama Ali Koç kendimizi koruduk diyor.

Sportif direktörün ülkeyi iyi tanıması gerekiyor. Hollandalı teknik adam konusunda da itirazlarım vardı ancak Ali Koç ve yönetimi başarılı olacaklarını düşünüyorsa bunun peşinden gitsin. İşin ekonomik boyutu da var. Kulüpler Birliği Başkanı olsam, 3 senedeki amacım Şampiyonlar Ligi’ne katılımı artırmak olurdu. Çünkü senin ürünün futbol.

Giuliano ve Josef’in satılmaması gerektiğini düşünüyorduk ancak ticari anlamda satılması gerekiyordu. Josef geldiği zaman o senenin en iyi transferi olduğunu düşünmüştüm. Giuliano’nun da iyi bir futbolcu olduğu düşündüm ancak Fenerbahçe’ye katkıları istenilen seviyede olmadı. Fenerbahçe orta sahasının değişmesi gerekiyordu. Gelenler onların yerini ne kadar dolduracak, zamanla göreceğiz.

15-20 yıldır söylediklerimi şimdi başkanlardan ve teknik direktörlerden duyuyoruz. 'Bilgisayar nedir kardeşim, ne analizi' denen bir seviyeden buraya geldik. Medyayla ilişkileriyle zaman zaman tüm kulüpler sorun yaşıyor. Bunu sıfırlanmaz ancak Ali Koç antremanların kapalı olduğunu bilmiyordu.

Yabancı kuralı sisteminin ana amacı yerli oynat, içeriden oyuncu yetiştir, çok yabancı oynatanlardan toplayacağımız parayı sana verelim..14 yabancın varsa, fona 6 trilyon para veriyordun. Çıktığı gün tepkilerden dolayı para azaltıldı, sonra da ödüller dağıtılmadı ve en son fon bitti. Sen bu teşvik sistemini kaldırırsan nasıl yerli teşvik sistemi olacak? Şenol Güneş'in de anlatmak istediği buydu.

14 yabancıya doğru dersem, 6 ay sonra 6'ya indirirsen, ona da doğru mu diyeceğim? Sistem 8 defa değiştiğine göre benim de 8 defa fikir değiştirmem gerekiyor. Ama 8 defa sistemi değiştirirsen kredin kalmaz. Son 8 yılda olan iş, hep yabancı üzerinden oldu. Bunu düzeltelim.

ŞENOL GÜNEŞ’E BAŞKANLIK TEKLİF EDİLDİ

Şenol Güneş'in başkanlık söylemleri var. Senelerdir Şenol Hoca Trabzonspor başkanlığı yapar söylemleri var. Bizim elimizde Fatih Hoca, Şenol Hoca gibi Türkiye standartlarında üst düzey isimler var. Biz onların teknik direktörlüğü bırakıp başkanlık yapacağını söylüyoruz. Bence Fatih Hoca ve Şenol Hoca saha içinde kalmayı tercih eder. 10 sene öncesinde Şenol Güneş'e başkanlık teklif edildiğini ben de biliyorum.

AĞAOĞLU YÖNETİMİ BURAK YILMAZ’I İSTEMİYOR

Ahmet Ağaoğlu yönetimi anladığım kadarıyla Burak Yılmaz'ı istemiyor. Bizim futbolcularımız da duygusal, istenmediğini hissederse sorun olduğunu düşünüyor. Burada Beşiktaş'ın transferinin olmamasını konuşabiliriz. Duyduğuma göre transferin olmama sebebi, transfer döneminin bitmesine 2 saat kala görüşme olmaması. Burak'ta ben artık yokum, kalıyorum demiş. Burak'ın Türkiye'nin en iyi santrafor olduğunu söyleyebilirim. Cenk kusura bakmasın ama, Burak önde.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.