Bomba iddia Putin Maduro'ya paralı asker mi gönderdi?

Bomba iddia Putin Maduro'ya paralı asker mi gönderdi?

Yıldızı bir türlü barışmayan Rusya ve ABD bu kez de Venezuela için karşı karşıya geldi. ABD, Venezuela'ya sözde "Demokrasi" adına müdahaleye hazırlanırken, Rusya mevcut başkan Maduro'ya tam destek verdi.

Yıldızı bir türlü barışmayan Rusya ve ABD bu kez de Venezuela için karşı karşıya geldi.

ABD, Venezuela'ya sözde "Demokrasi" adına müdahaleye hazırlanırken, Rusya mevcut başkan Maduro'ya tam destek verdi. İngiliz Reuters haber ajansı çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı ve Maduro’nun birkaç gün önce ülkeye giden Rus paralı askerler tarafından korunduğu öne sürdü. Reuters haber ajansının, askerlere yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, özel bir güvenlik şirketinin temsilcilerinin geçen günlerde Venezuela’ya gittiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı makamından yapılan açıklamada, bu yönde bir bilgi bulunmadığı belirtildi. Venezeula Enformasyon Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

SURİYE VE UKRAYNA'YA DA GİTTİLER

Venezuela'ya giden Rus savaşçıların, özel bir askeri şirket olan Wagner Grubu'na ait olduğu iddia edildi. Reuters'in bazı grup mensupları ile yaptığı röportajlara göre, Wagner Grubu'nun Suriye ve Ukrayna'da Rus birliklerine destek verdiği öne sürüldü.

PUTİN'DEN MADURO'YA DESTEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Maduro ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrasında yaptığı yazılı açıklamada Maduro'ya desteğini vurgulamıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.