Brexit Anlaşması ikinci kez reddedildi

Brexit Anlaşması ikinci kez reddedildi

İngiltere Parlamentosu, Brexit Anlaşması’nı ikinci kez reddetti. İlk oylamanın ardından revize edilen ve yeniden parlamentoya sunulan anlaşma için yapılan oylamada 391 ret, 242 destek oyu çıktı.

İki ay önce reddedilen ve revize edilerek yeniden parlamentoya sunulan Brexit Anlaşması ikinci kez reddedildi. Yapılan oylamada 391 ret, 242 destek oyu çıktı.

Theresa May, konuşması esnasında ikinci referandum çağrısı yapan parlamenterlere, ‘halkın fikrinin değiştiğine dair hiçbir kanıt olmadığı’ cevabını verdi. May’in konuşmasının ardından yeni eklemeler yapılan Brexit Anlaşması’nın son hali oylamaya sunuldu.Yapılan oylamada anlaşma için 391 ret, 291 destek oyu çıktı.

Theresa May, Kuzey İrlanda sınırına ilişkin, “tedbir maddesi” sebebiyle tepki çeken anlaşmanın metnini değiştirmeyi başaramamış ama maddenin kullanım şartlarına ‘açıklık getiren’ bir ortak belge üzerinde Avrupa Birliği ile uzlaşmıştı.

Brexit Anlaşması’na karşı çıkanlar, bu yeni belgenin herhangi bir yenilik getirmediğini ve sadece anlaşma metninin bir yorumu olduğunu belirttiler.

Tedbir maddesi İngiltere’nin bir parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında Brexit sonrasında fiziki sınır girmesini engellemek için İngiltere ile AB’nin soruna çözüm getiren yeni bir düzenleme ile üzerinde anlaşmaya varılana kadar gümrük birliği dahilinde kalmasını öngörüyordu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.