Brüksel'de 3 ayrı patlama: 26 ölü 55 yaralı

Brüksel'de 3 ayrı patlama: 26 ölü 55 yaralı

Brüksel'de 3 ayrı patlama: 26 ölü 55 yaralı

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda sebebi bilinmeyen iki patlama yaşandı. Belçika resmi televizyonu saldırılarda "çok sayıda" kişinin öldüğünü duyurdu. Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri, hâkim düşüncenin terör saldırısı olduğunu ancak bu ihtimalin henüz yetkililerce doğrulanmadığını söyledi. Havalimanı'nda meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Brüksel'de bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi. Öte yandan Belçika Haber Ajansı ülkede 4. kez bomba patladığını da iddia etti ama bu bilgi teyid edilmedi. Rus Sputnik yayın kuruluşunun Belçika medyasına dayandırdığı habere göre; patlamada Havalimanı'nda 15 metroda ise 11 kişi hayatını kaybetti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda sebebi bilinmeyen iki patlama yaşandı. Belçika resmi televizyonu saldırılarda "çok sayıda" kişinin öldüğünü duyurdu. Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri, hâkim düşüncenin terör saldırısı olduğunu ancak bu ihtimalin henüz yetkililerce doğrulanmadığını söyledi.Havalimanı'nda meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Brüksel'de bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi. Öte yandan Belçika Haber Ajansı ülkede 4. kez bomba patladığını son dakika bilgisi olarak verdi.

Rus Sputnik yayın kuruluşunun Belçika medyasına dayandırdığı habere göre; Havalimanı'nda 15 kişi metroda ise 11 kişi hayatını kaybetti.

İlk iki patlama, Zaventem Havalimanı'nda saat 08:00 sularında iki patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde durulan patlamada en az 1 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Havalimanındaki patlamanın yankıları sürerken, şehir merkezinde Avrupa Birliği binalarına yakın Maalbeek metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi

Havalimanındaki patlamalardan birinin apronda, birinin de terminal binası içinde American Airlines'a ait check in bölgesinde gerçekleştiği öğrenildi. Patlamaların yaşandığı sırada bir Türk Hava Yolları uçağı da uçuşa hazırlanıyordu.




Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Sky News''ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.

Belçika medyası havalimanını boşaltıldığını belirtiyor. Liman uçuşlara kapatıldı.
Bölgeden bildirilen gelişmeler, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.

Patlama sonrası havalimanının tahliyesine başlandı. Tüm uçuşların iptal edildiği öğrenilirken, bölgeye yapılan tren seferleri de durduruldu. Brüksel Valisi de patlamanın bir terör saldırısı olabileceğini açıkladı. Belçika basınında yer alan haberlere göre, patlama öncesi silaha sesleri ve Arapça bağrışma seslerinin duyulduğu belirtildi.

Patlamanın, 13 Kasım 2015'te 132 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırısını gerçekleştiren grubun liderliğini yapan IŞİD militanı Salih Abdeslam'ın yakalanmasından 4 gün sonra sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Yaşanan saldırıların ardından yayın yasağı getirildi. Yayın yasağının öncesinde ceset fotoğrafları yayınlamayan medya, yasakla tamamen engellenmiş oldu.

 

Brüksel'de 3'üncü patlama!

Brüksel Havalimanı'nın ardından Brüksel metrosunda 3'üncü patlama meydana geldi.

Havalimanında meydana gelen çifte patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Brüksel'de bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi. Metro'daki patlamada da 10 ölü olduğu açıklandı. Havalimanı ve metroda meydana gelen patlamalarda toplam 23 kişi hayatını kaybetti.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri, hâkim düşüncenin terör saldırısı olduğunu ancak bu ihtimalin henüz yetkililerce doğrulanmadığını söyledi.

METRODA MAHSUR KALANLAR YÜRÜYOR

Patlamanın ardından metroda mahsur kalanlar raylarda yürüyerek çıkış için diğer istasyona ulaşmaya çalışıyor.

Brüksel'de bir şok daha 4. patlama oldu

Belçika'da patlamalar birbiri arıdan gelmeye devam ediyor. Brüksel'de Loi caddesinde bir patlama meydana geldiği iddia edildi.

Belçika Haber Ajansı, başkent Brüksel'de Loi caddesinde bir patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.