Bu konvoy bir devlet başkanının değil, menzil şeyhinin!

Devletteki yapılanması ve oluşturduğu güç ile gündemden düşmeyen Menzil tarikatının yeni bir görüntüsü sosyal medyaya düştü. Tarikat şeyhi Abdulbaki Erol’un gövde gösterisi görüntüleri Fetö’nün gücünü hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarikatlar ile ilgili yayınladığı rapor gündemde sıcaklığını korurken Menzil şeyhinin olay görüntüleri hayret uyandırdı.
Menzil tarikatı şeyhi Abdulbaki Erol’un devlet başkanlarını aratmayan konvoyu, bindiği zırhlı araba ve aracın peşinden koşan koruma ordusu ile müritleri sosyal medyada da gündeme oturdu.


Menzil şeyhinin geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye mavi plakalı araç getirerek vergi ödemediği tepkilere sebep olmuştu.


“Mavi plaka” ile kullanılan araçlar Türkiye’ye geçici olarak getirilen misafir araç statüsünde oluyor milyarlarca liralık araçlar vergi ödemeden kullanılıyor.


TÜRKİYE’YE BU ARAÇ NASIL GELDİ?


Aracın Türkiye’ye gelişi ise Menzil tarikatının ilginç ve uluslararası bağlantılarını ortaya koyuyor.
Araç Menzil şeyhine hediye edilmiş gibi gösterilmiş. Aracı hediye eden kişinin ise Avrupa’da menzilcilerin finansını sağlayan iş insanı C.K. olduğu iddia ediliyor. C.K.’nın Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD)’ın yöneticisi olduğu biliniyor. C.K. Almanya’da tanınmış Alman vatandaşı bir Türk.
Menzil şeyhinin kullandığı araç Maybach’ın zırhlı bir modeli. Bu aracın satış fiyatı 1 milyon Euro civarında. Piyasada ise Maybach araçlar 2 milyon liraya kadar satılıyor.

 

Siyasetcafe.com

İzlenme: 4813
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar