Bu yasa başımızı ağrıtacak

Bu yasa başımızı ağrıtacak

Geri kabul yasası çıkıyor. Türkiye'den yasa dışı yollarla AB ülkelerine giden herkesi geri almak zorunda kalacağız.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında ''İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne'' ilişkin anlaşma konusundaki yasa tasarısı kafa karıştırdı. Muhalefet milletvekilleri, bu yasa çıktıktan sonra herhangi bir AB ülkesinde bulunan ve Türkiye'den geldiğini söyleyen bütün göçmenleri geri almak zorunda kalacağımızı belirterek ''Türkiye'ye milyonlarca göçmen gelecek'' dediler.


TBMM İçişleri Komisyonunda benimsenen yasa tasarısı uyarınca, yasa dışı yollarla bir AB ülkesine giden göçmenin, Türkiye üzerinden AB topraklarına giriş yaptığı belirlenirse kişi iade edilecek ve Türkiye de bu kişiyi almaya mecbur olacak.

CHP Kırklareli milletvekili Mehmet Kesimoğlu '' Türkiye bu anlaşmayla kendi üzerinden giden veya bir AB ülkesi tarafından Türkiye'den geldiği söylenen bütün göçmenleri geri almak zorunda kalacak. Ülkemiz kocaman bir göçmen kampı haline gelecek. AB  göçü önleyemediği için bu işi Türkiye'ye fatura ediyor '' dedi. 

''MÜLTECİ ÇÖPLÜĞÜ''
MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da, anlaşmayı ''Mülteci çöplüğü anlaşması"olarak tanımlarken, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, ''Müzakereler başlarken AKP önce vize muafiyetinin sağlanacağını sonra geri kabulün imzalanacağını açıklamıştı. Fakat geri kabul daha önce yürürlüğe giriyor. AKP dayatmalara dayanamadı'' dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise, üçüncü dünya vatandaşlarının geri kabulüne 3 yıl sonra başlanacağını ve bu tarihe kadar Türkiye'nin sadece kendi vatandaşlarını geri kabul etme yükümlülüğü olduğunu vurguladı. Kavaklıoğlu, "Yasa dışı yollarla bir AB ülkesine giden göçmenin Türkiye'ye iadesi için bu kişinin son olarak Türkiye üzerinden AB topraklarına giriş yaptığının somut belgeler yoluyla kanıtlanması ve bu durumun Türkiye tarafından kabul edilmesi gerekiyor" dedi. 

Kavaklıoğlu, "Türkiye üzerinden 2011'de 57 bin, 2012'de 35 bin göçmenin sınırlarımızdan Avrupa ülkelerine geçtiğini de açıkladı ve ''Dolayısıyla yasa dışı göçmenlerin 28 ayrı AB ülkesi tarafından Türkiye'ye otomatik iade edileceği ve milyonlarca göçmenin Türkiye'ye geleceği iddiaları temelsizdir" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.