Bunlar hukukçu değil, bu işin militanı!

Bunlar hukukçu değil, bu işin militanı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan HSYK düzenlemesiyle ilgili konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapımı süren Çamlıca Camii'ndeki çalışmaları ziyaret etti. Burada gazetecilere bir açıklama yapanErdoğan, "HSYK konusunda komisyonçalışmasını yaptı. Anayasaya aykırıolmadığı konusunda karar verildi. Benyaptım oldu ile olmayacağını biz de biliyoruz" dedi.


Erdoğan, şunları söyledi:

ÇAMLICA İÇİN TARİH VERDİ

Çamlıca'daki bu muhteşem eser gerçekten şu anda belirlenen takvimistikametinde devam ediyor. Geri kalma gibi bir şey söz konusu değil. Daha da önde giden bir durumu var. İnşallah fevkalede bir durum olmazsa, 2016hedeflenmişti, 2016'da Kadir Gecesi'nde açılmış olacak. Şu anda o hızda devam ediyor. Gerçekten çok farklı bir özveri ile çalışılıyor. Böyle bir eserde bu özveriye ihtiyacımız vardı. Bu özveri sahiplerini de bu eser yakaladı. Camimizin çok amaçlı fonksiyonları var. 3500 kişilik otoparkından müzesine, atölyesine varıncaya kadar. Öyle zannediyorum ki cumhuriyet tarihimizin çok dikkat çeken bir eseri olacak.

SON KAMUOYU ARAŞTIRMALARI

Ben vatandaşlarımı çok seviyorum. Vatandaşlarım da bu sevgimizi hiçbir zamankarşılıksız bırakmadılar. Yüzde 34'le yola çıktık. Geldiğimiz nokta da şu anda yüzde 50, kamuoyu araştırmalarında da o noktada görünüyor. İnşallah belediye başkan adaylarımzda da bir sıkıntı olmazsa 30 büyükşehirde, 51 ilde başarılı bir şekilde ortaya çıkacağız.

KOMİSYON'DAKİ GERGİNLİK

Bizim komisyonlarda olsun, genel kurullarda olsun bu tür şeylere pek yabancı değliz. 4 + 4 + 4'te yaptılar. Dün de grup başkanvekilime pet şişe fırlatıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Komisyon çalışmalarındaherhangi bir yetkileri olmadığı halde dışarıdan gelenlerin oraya girmesi ayrı bir yanlış. Sen haddini bil. Sen orada konuşma yapacaksan milletvekili olursun gelirsin orada konuşursun. Bunlar hukukçu değil. Bu işin militanı konumunda. Oradaki çalışmayı engellemek, provoke etmek anlayışıyla oraya geliyorlar. 

"BEN YAPTIM OLDU İLE OLMAZ"

HSYK konusunda komisyon çalışmasını yaptı. Anayasaya aykırı olmadığı konusunda karar verildi. GenelKurul'da da görüşmeler yapılacaktır. Genel Kurul'da bu çalışmalar yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanımıza gidecek. Cumhurbaşkanımız nasıl bakar bilemiyoruz. Cumhurbaşkanımız onaylarsa, muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir. Demokrasinin bütün güzelliği zaten burada. Ben yaptım oldu ile olmaycağını biz de biliyoruz.

"FARKLI YERLERDEN ALINAN EMİRLERLE..."

Bu ülkede ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için de bir şeyler yapmamız lazım. Yargı gelip de millete hesapvermiyor. Millete hesap veren biziz. Siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların, girişimcilerin önnü kesecek adımları atarsanız, herhangi bir zihniyetin temsilciliği anlamında farklı yerlerden alınan emirlerle hareket ederseniz biz de görevimizi yapmak durumundayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.