Bunun darbe girişimi olduğu açıktır!

Bunun darbe girişimi olduğu açıktır!

Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sürecine dair sert açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;


Millet kendi tarihinden koparılırsa ayakta duramaz. Kökü olmayan kökünü unutan bir millet sadece geçmişini değil bugününü de reddeder. Tarihleri çarpıtılarak yazılan milletler özlerini ruhlarını unutmuş talihsiz milletlerdir. Bizde zaman zaman böyle girişimler olmuştur. Tarih unutturulmak istenmiştir. Bu aziz millet tarihini unutanlardan olmadı.

Bugünü anlamanın bugünün güncel sorunlarına çözüm bulmanın önemli yollarından biri tarihi okumaktan geçer.

'YAKIN TARİHİ UNUTMAK CİNAYETTİR'

Bizim dış politikamız 1.Dünya Savaşı öncesi ve sonrası es geçilemez. Yakın tarihi unutturmak cinayettir. Yakın tarihi ıskalayarak iç politika, dış politika, hukuk inşa edemezsiniz. Bugünün meselelerine çıkış yolu bulamazsınız.Bizim fiziki sınırlarımız Meriç'te bitiyor ama tarihimiz de Meriç'te biterse isabetli dış politikayı imar edemeyiz. Dünya üzerindeki her devletin egemenlik haklarına, iç işlerine saygımız var. Dostlarımız, komşularımız dostluğumuzdan emin olsunlar ancak fiziki sınırlar içine özellikle dış politikayı hapsedemeyiz. Burada durup düşüneceğiz. Ecdat mezarlıklarımız ve şehitliklerimiz insan ve vicdan politikamızın sınırlarını çizmektedir.

'SAKLIMIZ GİZLİMİZ YOK, NEYSEK OYUZ'

Bize soruyorlar Mısır'la, Filistin'le, Irak'la, Somali ile neden bu kadar ilgilisiniz? Bize bunu soranlara şunu sormak zorundayız. Tersi mümkün mü? Tarihin yüklediği sorumluluk Suriye'ye sırt dönmeyi mümkün kılabilir mi? Risk var diyerek dış politikasında tedirgin davranın insanlığa ve barışa katkı sunamaz. Cesur, aktif , girişken dış politika anlayışını sürdürmek zorundayız. Kim ne kulp takarsa taksın. Biz kasaba devleti değiliz. Tarihinizi, tarihten gelen ruh dünyamızı zengin tutmak zorundayız. Dış politikada saklımız gizlimiz yok. Neysek oyuz. Gizli ajandalarla değil ilkelerle hareket eden ülkeyiz. Dostun dostuyuz. Şuanda hangi ülke ile ilgileniyorsak tamamen ilkelerimizle hareket ediyoruz. Sadece vicdan ve adaletten yana tavır belirliyoruz.

'BU DARBE GİRİŞİMİDİR'

Son dönemde yaşananların iyi analiz edilmesi hayati derecede önem arz ediyor. 17 Aralık süreci birkaç hedefi vurmak isteyen süreçtir. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde milli iradeye, çözüm sürecine yönelik, dış politikaya yönelik aleni sabotaj olduğu ortaya çıktı daha da çıkacak. 17 Aralık komplosu farklı ittifaklarla ortaya çıktı. İçeride ve dışarıda eş zamanlı hareket eden kesimler var. Asıl önemli olan algı operasyonudur. Bu tutamamıştır. Geri tepmiştir. Bunun darbe girişimi olduğu teyit edilmiştir. Hiç kuşkusuz bu tavır ihanettir. 17 Aralık'tan beri o malum örgüt ve müttefikleri Türkiye ekonomisine ağır darbe vurmaya çalışıyorlar, faizleri yükseltmek için çalışıyorlar, dış politikada elimizi zayıflatmaya çalışıyorlar, demokrasiyi sekteye uğratmak istiyorlar. Türkiye'nin dünyadaki imajını bozmak için çalışıyorlar. Bu ihanettir. Hedef parti, hükümet değil ülkedir.Ülkenin çıkarlarıdır. Hedef Türkiye'dir. İçeride algı operasyonunu nasıl bozduysak dışarıda da bozacağız. Ama arkadaşlarımın ihmalkar davranmaması lazım. Çünkü yaklaşım tarzları farklı. AB ülkelerde HSYK ilgili oturmuş sistem yokken Türkiye'nin HSYK düzenlemesi üzerine açıklamada bulunmak kimsenin haddine değildir. Oturmuş bir şey varsa bilelim. Burada kalkıp AB müktesebatına aykırıdır tespitler bize yutturulacak şeyler değil okuma yazma biliyoruz. Türkiye'deki gerçek fotoğrafı muhattaplarınza aktarmanızı bu ihanet operasyonunu çözmek için gayret sarf etmenizi istiyoruz. Bunun darbe girişimi olduğunu özellikle vurgulamanızı istiyoruz.

Üçüncü köprünün yüklenicileri üzerinde çalışma yapılıyor. Hemen tedbir koydular. 25 çuval ağzı mühürlü dosyalar incelenmeden bakıyorsunuz karar. Mahkemede kararı veriyor. Yargısız infaz. Böyle adım olabilir mi? Hükümetimizin yargıda yaptığı değişiklik yargı içindeki illegal örgüte yönelik mücadeledir. Brüksel'e yapacağımız ziyaret önemli. Türkiye'nin AB katılım müzakerelerini ele alacağımız ziyaret Türkiye'de yaşanan hadiselerin birinci elden aktarılacağı ziyaret olacaktır.

'TERÖRE DESTEK VERİYORLAR İTHAMI YAPIŞMAZ'

Bir başka oyunda terör meselesidir. Bu alçakça kampanyanın başarıya ulaşma imkanı yoktur. Terör karşısındaki tavrımız samimidir, nettir. Terörün başındaki dini, etnik, mezhepsel terör gibi ayrımları kabul etmeyiz. Bizim için terör terördür. Terörü şiddetle kınarız aramıza mesafe koyarız. El Kadimiş El Nusramış hepsi karşımızdadır. Türkiye kendini ispat etmiş ülkedir. Teröre destek veriyorlar ithamı yapışmaz. Bu ihanetin hesabı kendilerinden sorulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.