Burası Kadıköy burdan çıkış yok!

Burası Kadıköy burdan çıkış yok!

Burası Kadıköy burdan çıkış yok! Fenerbahçe - Beşiktaş maç sonucu : 3 - 1

‘ Derbi canavarı ‘ Fenerbahçe, 3 büyüklere karşı Kadıköy yenilmezliğini 68 maç sonrasında da sürdürdü. Beşiktaş’a 15 yıl önce 2004’te evinde 3-4 yenilen ev sahibi Sarı Kanaryalar, Emre’nin yokluğuna karşın Deniz Türüç’ün varlığıyla iyi mücadele ve iyi oyunla maçı daha ilk dakikalarda domine etti. Uzun yıllar (20 yıl civarı) derbi kaybetmeme moraliyle sahaya çıktılar. 50 bin taraftarının desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, topa sahip olduğu ilk yarıda Beşiktaş’a neredeyse nefes aldırmadı. Kalesinde pozisyon vermeyen Sarı Kanarya, kaleci Altay’ın bir anlık dalgınlığı ve hatasıyla bir pozisyon gördü. Gustava ve Ozan'ın orta sahada ki etkili oyunlarına DENİZ TÜRÜÇ ve VEDAT MURİÇ’İN de katılması ‘ favori Fenerbahçe’ yi 23. ve 32. dakikalarda 2-0 öne geçirdi. İlk yarı böyle bitecek sanılırken bir anda Isla’nın gereksiz kambura yatması, Burak’ın faul kazanması ve Atiba'nın ortaya şık vuruşuyla maç 2-1'e geldi.

İkinci yarıya morali düzelmiş olarak giren, başlayan Beşiktaş, ne yazık ki beklenen hamleleri yapamadı. Orta saha üstünlüğünü elde edemeyince Beşiktaş , maçı beraberliğe taşıyamadı . 60. Dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran ev sahibi Fenerbahçe 3. golü de bulunca iyice rahatladı. Taraftarının ateşleyici gücüyle birlikte Beşiktaş'a daha da saldırmaya , sağdan ve soldan ataklarla daha da etkili oldu.

Maçın son çeyreğinde kadrosu ‘ yaşlı’ Beşiktaş ne oyun üstünlüğünü eline aldı, ne de skoru eşitleyebildi. Cılız birkaç atak buna yeterli olmadı. Kanatlar Gökhan ve Caner'in çabalarına diğer futbolcular katkı vermedi.

Derbilerin büyücüsü Fenerbahçe, ne yaptı etti bu derbiyi kazandı 3 golle . puanını 28’ e çıkaran Fenerbahçe, rakibi Beşiktaş'ı 27 puanda bıraktı ve 1 puan önüne geçti.

DÇ Sivasspor’un bugünkü kötü oyunu ve beraberliği sonrasında bugün derbi de kazanılan 3 puan Fenerbahçe’yi ve Ersun Yanal'ı şampiyonluk yarışında tuttu. Belki de bir kötü sonuçla yolun sonuna gelecek olan Ersun Yanal, rahat bir nefes aldı.

MAÇIN 3 ADAMI

OZAN TUFAN (FB)

“VAR” METE KALKAVAN (TFF)

DENİZ TÜRÜÇ (FB )

MAÇIN 3 ZAYIF HALKASI

JAİLSON (FB)

ISLA (FB)

DİABY (BJK)

MAÇIN ÖZETİNİN ÖZETİ

“VAR”IN DAYANILMAZ GEREKLİLİĞİ

 

İSMAİL ALTINER 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.