Bursaspor’un yeni başkanı belli oldu

Bursaspor’un yeni başkanı belli oldu

Bursaspor’da başkanlık seçimi yapıldı ve yeni başkan belli oldu. İşte ayrıntılar;

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda gerçekleştirilen Bursa Olağan Kongresi'nin ardından 1060 oy alan mevcut başkan Ali Ay yeniden başkan seçildi.

Ali Ay’ın yanı sıra diğer adaylar Hüseyin Akdemir 917, Lemi Keskin 595 ve Ahmet Bozdemir ise 448 oy aldı. İlk kez kongre üyeleri Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu adaylarına ayrı ayrı oylarını kullandı. Kongre, Bursaspor tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu olarak tarihe geçti.

Yönetim kurulu seçiminde 3 bin 46 oy kullanıldı. Geçerli sayılan 3 bin 20 oyun bin 60’ını alan Ali Ay yeniden başkanlığa seçildi.

Bursaspor’da rekor oy kullanımının yanı sıra bir ilk daha yaşandı. Bağımsız Denetleme Kurulu başkanlığına aday olan Av. Yalçın Cambaz kongre üyeleri tarafından göreve getirildi. Denetleme kurulu seçiminde kullanılan 3 bin 46 oyun 2 bin 961’i geçerli sayılırken, Bağımsız aday Yalçın Cambaz ve ekibi, üyelerin bin 543’ünün oyunu alarak denetleme kurulu seçimini kazandı. Cambaz, Denetleme kurulu seçiminde Ali Ay’ın, Lemi Keskin’in ve Ahmet Bozdemir’in listelerini geride bıraktı. Cambaz’ın listesinde asil isimler Tayfur Serdar Güllülü ve Av. Ahmet Coşkun’dan, yedek isimler ise Uğur Özer, Recep Güller ve Seyhan Akarsu’dan oluştu.

Bursaspor’un Ali Ay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Asil: Ali Ay, Onur Özselek, Ebubekir Keskin, Adem Sakarya, Cem Öztürk, Sezer Sezgin, Görkem Akbaş, Erkan Aydemir, Ömer Faruk Şahin, Enver Kumova, Nihat Arı, Yusuf Berat Rızvanoğlu, Osman Dinsever.

Yedek: Mehmet Ziya Özkan, Tevfik Yılmaz, Zeki Öztürk, Mustafa Ermiş, Ömer Hasan Parlakay, Hayrettin Gülgüler.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.