Bütün Dünya bunu konuşuyor! Hoogerbeets'in deprem tahmini tuttu: Ekvador 7.7 ile yıkıldı

Bütün Dünya bunu konuşuyor! Hoogerbeets'in deprem tahmini tuttu: Ekvador 7.7 ile yıkıldı

Frank Hoogerbeets, 8 şiddetine yakın deprem olacağını aduyurmasının ardından tahmini tuttu. Ekvador'da 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ekvador’da meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem ile birlikte Hoogerbeets’in açıklamaları endişeye neden oldu. Dünya genelinde depremlerin birçoğu Pasifik Ateş Çemberi diye adlandırılan bölgede meydana geldi.

13 Şubat tarihinde aynı düzlemde konumlanacak olan Naptün, Mars ve Uranüs’ün hareketleri Dünya’yı da sallayacaktı. Hoogerbeets, Şubat ayında gezegen hizalanması olacağını ve 21 Şubat’ta bunun deprem olarak karşılığı olacağını söylemişti. Özellikle Şubat ayının son iki haftasına dikkat çeken Hoogerbeets mega deprem olacağını açıklamıştı.

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8’den daha büyük bir depremin yaşanacağını iddia etmişti. Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği detaylara göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha şiddetli bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.

Türkiye’de de depremlerin ardından Frank Hoogerbeets’in bu tahmini büyük endişeye neden olmuştu. Ekvador’da gün içinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem akıllara yeniden ‘deprem kahini’nin açıklamalarını getirdi. Hoogerbets tahminlerini Güneş Sistemi Geometri Endeksi’ne dayandırmış ve geçerliliği olduğunu iddia etmişti.

Hoogerbets, 3 yıldır yoğun gözlemlerde bulunduğunu ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü öne sürüyor. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nda çalışan John Bellini, depremlerin ne zaman, ne şiddetle olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını söylüyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların meydana geldiğini belirtiyor. Tüm bu olanların ardından bugün Güney Amerika ülkesi Ekvador’da 7.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS)’nin verilerine göre deprem, Ekvador’un Ambato kentinin 224 kilometre güneydoğusunda oluştu.

Yerin 132 kilometre altında meydana geldiği bildirilen Ekvador’daki deprem, Peru ve Kolombiya gibi komşu ülkelerde de hissedilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.