Büyük iddia

Büyük iddia

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Bakırköy'de halka seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da deprem tehlikesine karşı her türlü tedbiri alacağını belirterek, "Ancak 30 Martta sandıktaki depremi engelleyemem" dedi. Sarıgül İstanbul'daki 39 ilçenin 25 inde iyi durumda olduklarının da altını çizerek, "Biraz daha çalışırsak büyük fırtına olabilir" ifadelerini kullandı.


Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Bakırköy'de halkla buluştu. Bakırköy Özgürlük meydanında vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Sarıgül, otobüsü üzerinden alanı dolduranlara seslendi.

İstanbul’un kültürel değerleri ile güzel bir noktaya taşıyacaklarını söyleyen Sarıgül, “İstanbul’umuzun suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını en iyi şekilde biz koruyacağız. İstanbul’un kimliğini, kültürünü, tarihi dokusunu geleceğe hep birlikte taşıyacağız. İstanbul’da plansız, ulaşımı aksatan, İstanbul’a yakışmayan o bildiğimiz hataların önüne geçeceğiz. İstanbul’un artık bilimsel çalışmalara dayalı ama planlı bir gelişmeye ihtiyacı var. İstanbul’da gelişi güzel değil planlı çalışmanın zamanı geldi mi. Kentsel dönüşümü mutsuzluktan çıkarmanın zamanı geldi mi. O bölgede yaşayan yurttaşlarımızın yüzde yüzünün onayı olmadan bir tek binayı bile bana Allah’tan başka kimse yıktıramaz” dedi.

“ÇILGIN PROJELERLE DEĞİL, AKILLI PROJELERLE GELİYORUZ”

İstanbul’da ulaşım sisteminin kilitlendiğini söyleyen Sarıgül, “Ulaşımı yeni baştan düzenleyeceğiz. İstanbul trafiğinin çilesine sosyal demokratlar son verecek. Bilimi ve teknolojiyi en iyi şekilde biz kullanacağız. Ulaşım sorununu kademeli olarak mutlaka çözeceğiz. Ulaşım sorununu yarın çözerim demiyorum. Çünkü bir şeye söz verirsem o söz sözdür. Kent ulaşımında raylı sistemlere, deniz taşımacılığına çok önem vereceğiz. Evlerinize işyerlerinize giderken artık çile olmaktan çıkacak. Bazıları diyorlar ki ‘Biz çılgın projelerle geliyoruz’ Biz diyoruz ki çılgın değil bilimin teknolojinin emrettiği akıllı projelerle geliyoruz” diye konuştu.

“DEMOKRASİYE SAYGINIZ VARSA O AFİŞLERİ KALDIRIN YOKSA BİZ 30 MART’TA KALDIRACAĞIZ”

Mustafa Sarıgül AK Parti’nin 2023 yılını hedef alan afişlerini de eleştirerek, “Her tarafa yazmışlar 2019’da şu olacak 2023’de şu olacak. Peki siz sandıktan ne çıkacağınızı nerden biliyorsunuz. Demokrasi kendi dönemini konuşmaktır. Öbür dönemleri konuşmak değildir. Demokrasiye saygınız varsa hani ileri demokrasi diyordunuz, o afişleri demokrasiye olan saygınızdan dolayı kaldırın yoksa 30 Mart gecesi biz kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında gençlere de seslenen Sarıgül ,” Bilim ve teknolojide seferberlik başlatalım. İstanbul’u dünya markası yapacağız. Sosyal medyada sizlerden bir abiniz olarak destek bekliyorum. En ufak şeklide Sayın Kılçdaroğlu’nun, Sarıgül’ün adı çıkınca bakıyorsunuz 7 bin kişiyi profesyonel olarak tutmuşlar, paraları çok kutuları da çok. Bizim yüreğimiz Var. Özgür internet istiyorsan

“DEPREMİN TEDBİRİNİ ALACAĞIM AMA 30 MARTTAKİ DEPREMİ ENGELLEYEMEM”

İstanbul’un deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Sarıgül, “İstanbul’da deprem var. Deprem olacak. Ama onun tedbirlerini 20 yıldır almadılar. 20 yıldır iktidardalar onun tedbirlerini almadılar, hocalarımızla konuşuyoruz öncelikle benim en büyük arzum yurttaşlarımızın can güvenliğidir. öz veriyorum İstanubul’da depremin tedbirini alacağım ama 30 Martta sandıklardaki depremi engelleyemem” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin dünyadaki 50 İslam ülkesi arasında inançlara saygılı ve laiklikle yönetilen tek ülke olduğunu söyleyen Sarıgül, “Bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Siz zannediyorsunuz ki bu söz benim sesim, bu ses asla benim sesim değil, bu ses Bülent Ecevit’in sesi, İsmet İnönü’nnü sesi, bu ses Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi” dedi.
Sarıgül, örnek bir belediye başkanında bulunması gereken özellikleri de sıralayarak, “Bir başkan geldiği yeri unutmayacak, bir belediye başkanı nankör olmayacak, ben değil biz diyecek. Sabah 06.00’da kalkacak gece 23.00’a kadar koşacak. Bir belediye başkanı koltuğuna yapışmayacak, halkla beraber olacak. Bir belediye başkanı bireysel değil toplumsal düşünecek. Çalmadığı kapı sıkmadığı el kalmayacak” ifadelerini kullandı.

"39 İLÇENİN 25'İNDE İYİ DURUMDAYIZ, BİRAZ DAHA ÇALIŞIRSAK BÜYÜK FIRTINA OLABİLİR"

Alanı dolduranların Mevlid Kandili’ni de kutlayan Sarıgül, şunları söyledi

“Bugün Allah’a dua edeceğiz. Mübarek kandil münasebetiyle inşallah bütün dileklerimiz kabul olacak. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Hava atmayacaksak, caka satmayacaksak, mütevazi olacaksak, kibirlenme olmayacaksa Allah inşallah bu görevleri bize nasip etsin. Son 12 haftaya giriyoruz. Nasıl bu güne kadar çalıştıysak bugünden sonra biraz daha yoğunlaşacağız, biraz daha koşturacağız. Allah’ım bizi haktan hukuktan ayırmasın. Allah’ım bize hayırlı olanı versin. Hayırsız olan bir işi hiçbir zaman istemedim. 39 ilçemizin şu an 25’inde iyi durumdayız. Biraz daha çalışırsak büyük bir fırtına olabilir”.

Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına da seslenerek, “Düşüncelerinden dolayı, verdiği oydan dolayı tek kimseyi işten çıkartmam, ekmeği ile oynamam. Çünkü biz ocakları söndürmeye değil tüttürmeye geldik” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.