Camiye intihar saldırısı! 24 ölü

Camiye intihar saldırısı! 24 ölü

Nijerya’nın doğusunda bulunan bir camiye intihar saldırısı düzenlendi. İlk yapılan açıklamada en az 24 ölü olduğu ifade edildi. 

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da bugün bir camiye yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı hakkında ilk açıklama Bölge Polis Sözcüsü Othman Abubakar, Adamawa eyaletine bağlı olan Yan Gwao bölgesindeki bir camiye öğle namazının kılındığı sırada 2 kişi tarafından bir intihar eyleminin gerçekleştiğini söyledi. 

24 kişi hayatını kaybetti

Abubakar, gerçekleşen intihar saldırısında en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini çok sayıda kişinin ise yaralandığını dile getirdi. Olay yerindeki yaralılar ise ilk olarak bölge hastanesine kaldırıldı. Othman Abubakar, aynı zamanda bölgeye çok sayıda güvenlik güçlerinin de sevk edildiğini vurgularken, intihar saldırısıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını da ifade etti. 

Boko Haram tarafından yapıldı şüphesi
Yerel haber kaynaklarına göre saldırı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, intihar eyleminin kim tarafından da yapıldığı hala belli değil. Ancak bölge halkı, Boko Haram tarafından saldırının gerçekleştirildiğini düşünüyor. 
Boko Haram 2000’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren bir terör örgütü. İlk kitlesel eylemlerine ise 2009 yılında liderler Muhammed Yusuf’un gözaltında ölmesiyle başlamışlardı. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.