Çanakkale orman yangınında 300 hektar alan yandı! 3 Köy boşaltıldı

Çanakkale orman yangınında 300 hektar alan yandı! 3 Köy boşaltıldı

Çanakkale Gelibolu Tarihi Yarımadası'ndaki orman yangını sebebiyle 3 köyün tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

Tarihi yarımada içindeki Yalova köyü Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görülüyor.

Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 2.Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Eceabat ve Gelibolu kaymakamları bölgede inceleme yaptılar.

3 KÖY BOŞALTILDI
Tehdit sebebiyle yaklaşık 300 nüfuslu Yalova köyünün tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Yalova köyünün ardından tedbir amaçlı Kumköy ve Bigalı köyü de boşaltıldı.

 

koy2.jpg

 

Yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA: 300 HEKTARA YAKIN BİR ALANI KAYBETTİK
Orman yangınına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Çanakkale'deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz , 400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada." açıklamasını yaptı.

Pakdemirli, yangında 300 hektara yakın bir alanın kaybedildiğini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa'daki son programını iptal ederek Çanakkale'deki yangın bölgesine hareket etti.

 

koy1.jpg

 

ÇANAKKALE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptığı açıklamada, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILDI
Bu arada, denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.