Muharrem İnce tüm merak edilenleri yanıtladı: 4 Eylül'de yola çıkıyorum

Muharrem İnce tüm merak edilenleri yanıtladı: 4 Eylül'de yola çıkıyorum

Yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Ankara'da açıklamalarda bulundu.

CHP'de gözler partiyle ipleri koparan Muharrem İnce'nin basın toplantısına çevrilmişti. Ankara'daki bir otelde düzenlediği toplantıda "Bin Günde Memleket" adlı hareket başlattığını açıklayan İnce, "4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Sivas'ta olup memleket hareketini başlayacağız" dedi.

Muharrem İnce, "Seçim gecesi neredeydin?" sorusunu da ilk kez ayrıntılarıyla yanıtladı.

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, günlerdir beklenen açıklamasını yaptı.

Yeni bir parti kurarak siyasi hayatına devam edeceği konuşulan İnce, Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında başlattığı "hareketin" detaylarını anlattı. İnce, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde gece neredeydin?" sorusuna da cevap vererek, yerel seçimlerde başarılı olduğunu söyledi. İnce ayrıca, Cumhur İttifakına gitmeyeceğini de söyledi.

 

İnce'nin konuşmasından satır başları;

 

- CHP tarihinde grup başkanvekilleri ilk kez seçimle seçilmedi.

- Türkiye'deki muhalefet Mavi Vatan konusunda destek mesajı vermelidir.

- Ben inanıyorum ki Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür.

- Kurultayda CHP Genel Başkanı kimseyi dinlememiş, konuşup gitmiştir. Kurultay iradesini tanımayan bir genel başkanımız var artık. CHP, İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılırsam da CHP'yi kurtarmak için ayrılırım.

 

"BİN GÜNDE MEMLEKET" HAREKETİ

 

- Biz bir hareket başlatıyoruz. Ve bu bir muhalefet hareketi değildir.  Bugün başlattığımız hareketin adı "Bin Günde Memleket" hareketidir. Kadrosu Türkiye'nin sorunlarına kafa yoran çözüm üreten kişilerden oluşmaktadır. 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Sivas'ta olup memleket hareketini başlayacağız.

 

"ATATÜRK DÜŞMANLARI BİZİM HAREKETİMİZDE OLMAYACAK"

 

- Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz Atatürk'tedir. Bu hareket ayrımcılığa karşı çıkacaktır. Kadına şiddet ve çocuk istismarına en şiddetli şekilde karşı çıkacaktır. Anlattıklarım bir cumhuriyet öğretmeninin hayalleri değildir. Arkadaşlarımızla birlikte yollara düşeceğiz.

 

"SEÇİM GECESİ NEREDEYDİN?" SORUSUNA YANIT

 

- Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konulmamış. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Bana yakın isimleri milletvekili adayı yapmıyorlar. Bu psikolojide miting yaptırıyorlar ve moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. "Bana bilgi verin" dedim bilgi vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı? Bilmiyorum. 13 bin sandıkta CHP'nin gözlemcisi yok.

4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Gece yarısı bizim genel başkan yardımcılarımız çıktı "seçim ikinci tura kaldı" dedi. Nereden biliyorsun. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. O gece krizi kötü yönetmiş olabilirim, özür diliyorum. Ama bana veri veremediler. Seçim geçmiş parti seçimi tartışıyor beni davet etmiyorlar.

 

BEŞTEPE'YE GİDEN CHP'Lİ İDDİASI

 

- "Bir CHP'li saraya gitmiş." Yapmayın etmeyin Genel Başkan'ı arıyorum "gelin bir araya gelelim" diye. İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba Genel Başkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.

 

"CHP TAM DA İKTİDARA YÜRÜRKEN İNCE NEDEN BÖYLE YAPTI"

 

- CHP'nin iktidarı demek şu demek, CHP Genel Başkanın cumhurbaşkanı olması demek. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksan ben ona CHP iktidarı demem ki. Genel başkanın böyle bir iddiası yok ki. Böyle bir iddiası yoksa CHP'nin iktidara yürüdüğü hayal demektir. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten.

 

"YEREL SEÇİMİ HDP'LİLER KAZANDIRDI"

 

- CHP yerel seçimlerde başarısız mıydı? Hayır çok başarılıydı. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya'yı Kürt vatandaşlarımız, HDP'liler kazandırdı. Destek verdiler, aday çıkarmadılar. Ama CHP Kürt vatandaşlarımıza teşekkür edemedi. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama Kürtleri yok sayamazsınız.

 

MUHALEFETİ BÖLECEK SÖYLEMLERİ

 

- Cumhur İttifakına gitmeyeceğim. Muhalefeti bölmüş olmam. Piyasada "saray bunu destekliyor" diyenler rant baronlarıdır.

 

KURULTAYDA TUVALET KENARINDA OTURTULMASI

 

- Kurultayda bana yapılan saygısızlığı hiç takmadım. Çocuk değiliz.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.