Cannes Film Festivali'ne katılan Merve Dizdar Fransa'da uçağa alınmadı

Cannes Film Festivali'ne katılan Merve Dizdar Fransa'da uçağa alınmadı

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filminin kadrosunda yer alan Merve Dizdar, Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivali'ne filmin gösterimi için gitmişti. Ancak Dizdar, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmayınca isyan etti.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne" 76’ncı Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. Prömiyerin ardından Türkiye'ye dönmeye çalışan başrol oyuncularından Merve Dizdar, uçağa alınmayınca isyan etti.

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde bu yıl 76'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali kapsamında "Kuru Otlar Üstüne" filminin gösterimi yapıldı. Gösterime filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ve filmin oyuncuları katıldı.

Şu sıralar "Ömer" dizisinde rol alan Merve Dizdar, Fransa’dan Türkiye’ye dönüşte uçağa alınmayınca sosyal medya hesabından isyan etti.

Dizdar paylaşımında "Sete yetişmek üzere Cannes Film Festivali’nden ayrılıp 2 saat önce Nice havalimanına geldim. 24 saattir check-in yapmaya çalıştığım uçak overbooked (çifte rezervasyon) olduğu için uçağa alınmadım. Yarın sabah setim var ve uçamadım… Bu durumda olan 4 kişi daha var. Bu nasıl açıklanır?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, "Kuru Otlar Üstüne", bu yıl 76’ncı düzenlenen Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma kategorisinde yarışacak. Film, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.